Autofans videotip: BMW M3 bij Jay Leno

Elke dinsdag serveert Jay Leno ons met een nieuwe bolide uit zijn garage. En deze week is dat niet anders. Dit keer staat de BMW M3 in zijn werkplaats. Een niet meer zo nieuwe auto, maar wel nog steeds een van dé referenties. Het geluid van de atmosferische 4.0 liter V8 is nog steeds ronduit spectaculair en het moet een van de laatste in zijn soort zijn. Letterlijk, want het is geweten dat de M-devisie vanaf nu waarschijnlijk enkel en alleen nog geblazen motoren zal leveren. Filmpje bij meer lezen.

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:51
afbeelding van Techno Patat

4.0 v8, de 4.4 is van de m3 gts dacht ik ;)! (thanks, aangepast) Dit is de M5 5.0l V10 met 2 cilinders minder! zoals audi heeft gedaan met r8 V10 en RS5! maar het ziet er inderdaad naar uit dat dit de laatste 'echte' emmertaler wordt! echt staat tussen haakjes omdat echte eMMers niet zoals deze waren, maar kom!

trouwens, zie ik daar op 1.00 ongeveer een koeningsegg die van hem is, en een McLaren F1 :o! man ik schrik echt nog elk filmpje van die man z'n verzameling :p!

en op nog 55 seconden resterend staat de mercedes C-klasse als volgwagen :D! ironie ten top :p!

Karel 17:41
afbeelding van Karel

yup, Jay heeft enorm veel leuke dingen staan, toch blijft hij over alles enthousiast :)

Techno Patat 15:11
afbeelding van Techno Patat

@pieter, ah k, thx :D! de lijn heeft hij wel mee van een koeningsegg :-) !

Glenn 21:24
afbeelding van Glenn

Ben mss niet de meeste 'auto-begaafde' persoon, maar wat bedoelen ze met 'geblazen motor'? :)

Techno Patat 16:26
afbeelding van Techno Patat

@nathan, je bent redelijk juist, enkel hoeft een geblazen motor niet klein te zijn, kijk maar naar mercedes en bmw hum 6.0l V12jes!

door die turbo kan je meer druk maken nog voor het ontploffen van je benzine/lucht mengsel en is er na/tijdens het ontploffen dus meer druk --> meer pk's, maar dat wist Glenn dacht ik al :D!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws