Dit is de grootste bijeenkomst ter wereld van… Renault Kangoo’s

Renault Kangoo Jamboree 2023

Op de lijst van auto-evenementen waarvan je vast niet wist dat ze bestonden: de Kangoo Jamboree. Daarbij verzamelen er jaarlijks duizenden Renault Kangoo-eigenaars nabij Mount Fiji in Japan om hun liefde voor de ludospace te vieren… En dat levert best wel kleurrijke plaatjes op.

Gisteren pakten we al uit met een opmerkelijk weetje voor Renault-fans, want de eerste generatie van de Twingo bleek toen rijp voor je oldtimerverzameling. Om de dertigste verjaardag van het guitige A-segmentertje te vieren, hadden de Fransen hem namelijk getrakteerd op een trio van restomods. Er lijkt echter nog een Renault uit de 90’s goed op weg te zijn om een gegeerd klassiekertje te worden… Of toch al tenminste in één land.

Stripfiguursnuit

Aan de voet van Mount Fiji in Japan verzamelen er jaarlijks namelijk talloze Renault Kangoo-fans om er hun eigen exemplaar tentoon te stellen, of zich gewoon blind te staren op een kleurrijke mengelmoes aan Franse ludospaces. Dit jaar waren dat er in totaal bijna 2.000, en de Kangoo Jamboree blijft al 14 jaar lang steeds meer exemplaren aantrekken. De Kangoo heeft dan ook wat weg van een cultauto in Japan en we kunnen hier compleet op het foute spoor zitten, maar wij schrijven dat alvast deels toe aan de schattige Manga-oogjes van de eerste generatie. Daarnaast was de Renault bij zijn lancering in 1997 natuurlijk ook één van de eerste bestelbreaks op de markt, en — als je het echt wil weten — helemaal de eerste die ooit met twee schuifdeuren achteraan uitpakte.

Renault Kangoo Jamboree 2023

Inmiddels zit de Kangoo alweer in zijn derde generatie, waar hij zijn stripfiguursnuit heeft ingeruild voor een aanzienlijk serieuzere set koplampen. Verder volgt het nieuwe model echter nog steeds het ludospace-recept van weleer, compleet met een verlengde Grand Kangoo-versie. Die laatste was trouwens in première te zien op de Kangoo Jamboree want met zoveel liefhebbers van de auto op één plek, mocht Renault daar zelf natuurlijk ook niet ontbreken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws