RIP Wörthersee: GTI-treffen voortaan in heimat Wolfsburg

Volkswagen Golf GTI treffen Wörthersee 2024 Wolfsburg

Het GTI-treffen in het Oostenrijkse Wörthersee staat al sinds 1981 aangeduid in de agenda van Volkswagen-fans. Maar niet meer voor lang: de gemeente Maria Wörth wil niet dat het evenement nog op haar grondgebied doorgaat. Volkswagen komt nu met een oplossing: vanaf 2024 mag het evenement gewoon doorgaan in thuishaven Wolfsburg.

Fameuze streep door de rekening van de internationale GTI-gemeenschap: het jaarlijkse GTI-treffen in het Oostenrijkse Wörthersee mag niet langer plaatsvinden. Het evenement groeide doorheen de jaren uit van een bijeenkomst van Golf GTI-eigenaars tot een evenement van alle merken van de Volkswagen-groep, waar de merken zelf de laatste jaren ook uitpakten met spectaculaire conceptmodellen.

GTI coming home

Dat alles was niet langer naar de zin van de gemeente Maria Wörth, dat vond dat de omgeving de jaarlijkse toestroom van Volkswagen-liefhebbers steeds minder aankon. De gemeente gebruikte de afgelaste edities tijdens de coronajaren om zich te bezinnen over de toekomst van het evenement, en vond het uiteindelijk niet langer passen in de duurzame meerjarenplannen die het voor de streek rond het meer heeft.

Even leek er dus een einde te komen aan het jaarlijkse GTI-treffen, maar nu komt Volkswagen zelf met de oplossing aandraven. Vanaf 2024 zal het zelf een ‘GTI coming home’-evenement organiseren in de schaduw van de VW-fabrieken in Wolfsburg. Dat evenement moet opnieuw rond de fans en eigenaars draaien, aldus Volkswagen, dat zelf tijdens het treffen opnieuw met spectaculaire verrassingen wil uitpakken. Afspraak in 2024 dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws