Einde van een tijdperk: GTI Treffen aan Wörthersee wordt verboden door gemeente

GTI Treffen Worthersee End

Eén van de meest befaamde Volkswagen-bijeenkomsten is niet meer. Het GTI Treffen aan het Wörthersee-meer in Oostenrijk houdt namelijk op te bestaan. Het lokale gemeentebestuur van Maria Wörth vindt dat het event niet past in zijn vergroeningsplannen. Zo komt er een einde aan een event dat sinds 1982 honderdduizenden mensen wist te trekken.

Hoe groot kan de liefde voor een product zijn? Wel, voor de GTI-versies van Volkswagens alleszins Wörthersee groot. Sinds 1982 komen GTI-rijders samen aan het meer van Wörthersee in Oostenrijk om hun liefde voor de drie letters te tonen. Een evenement dat kleinschalig begon maar al snel opgepikt werd door Volkswagen. Bijna jaarlijks toonde het merk er dan ook een speciale one-off. Aan dat feest komt nu dus een einde.

Gemeente ligt dwars

Oorzaak van het einde? Een verbod van de gemeente Maria Wörth, een dorpje van om en bij de 1.500 inwoners waar het evenement door ging. Het gemeentebestuur heeft haar vergroeningsplannen uitgerold en daar past een feest voor de verbrandingsmotoren niet meer in. Een minder belichte oorzaak kan wel eens het feit zijn dat de gemeente groen licht heeft gegeven voor een huizenproject van ecologische woningen aan het meer. Het jaarlijkse GTI Treffen kan dan natuurlijk een doorn in het oog zijn voor (gegoede) eigenaars.

GTI Treffen Worthersee End

De gemeente houdt evenwel de deur op een kier voor de VW-fans. Want een event voor duurzame voertuigen ziet het volledig zitten. Al betwijfelen of daar op dit moment gegadigden voor kunnen worden gevonden. En zo komt er een einde aan een tijdperk.

Zijn jullie ooit op het GTI Treffen Am Wörthersee geweest? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 11:07
afbeelding van FLP

Man man, waar is iedereen toch mee bezig? Nog even en alles is verboden/afgeschaft/schadelijk/discriminerend. (schrappen wat niet past) Wat moeten ze dan nog gaan verzinnen om over te klagen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws