70 procent van jongeren wil met de auto naar het werk

VBO: jongeren willen met auto naar werk

Zeven op tien jongeren tussen 17 en 28 willen met de auto naar het werk. De jongeren in kwestie willen daar een half uur tot een uur voor onderweg zijn, zo zegt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Zowat zeven op de tien werkende of studerende jongeren tussen 17 en 28 jaar wil met de auto naar het werk. Dat blijkt uit een bevraging van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) bij 814 jongeren. Iets meer dan drie op tien jongeren kiest voor de fiets.

Opmerkelijk genoeg gaan de jongeren in kwestie graag mee aanschuiven in de file. Als ze mogen kiezen tussen een bedrijfswagen, de terugbetaling van openbaar vervoer of een fietsvergoeding, dan kiest immers nog steeds zes op tien jongeren voor de auto. Dat komt vooral doordat ze geen vertrouwen hebben in de oplossingen van de overheid voor de files, aldus het VBO.

Vier op tien jongeren wil maximum 30 minuten onderweg zijn tussen thuis en werk. Nog eens vier op de tien jongeren is bereid om elke keer een uur te pendelen. Minder dan een jongere op de tien wil meer dan een uur onderweg zijn naar zijn werk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws