ATS 2500 GT: Italiaanse sportwagen met 650 mozzarella's onder de kap

ats-2500-gt-2015_04

Vandaag gaat het Top Marques-feestje van start in Monaco. Italiaanse autobouwer ATS zal er in de volle zon haar 2500 GT voorstellen. Een knalrode sportwagen met een V8 achterin die volgens de maker zijn kracht pas vrijgeeft aan 10.000 tpm. Dat belooft.

ATS heeft in de autowereld vooral een Cadillac-bijsmaakje, maar het Italiaanse merk had in 1962 haar eigen model. Nu is het tijd voor een revival, in de vorm van deze 2500 GT. Geen lamzakkige roadster om buiten te halen op zondag, wel een stevig sportwagen met een atletisch silhouet. We voelen de nood om te vergelijken met andere sportwagens op de markt, maar eerlijk is eerlijk; eigenlijk vinden we geen vergelijkingen. In het beste geval kan je nog spreken van een Italiaanse Ford GT.

ats-2500-gt-2015

Zo lijkt het alvast ook onder de kap. Want krachtbron van dienst telt acht cilinders, is 640 pk sterk en helemaal atmosferisch. Goed voor een sprint naar de honderd in 2,9 seconden en een topsnelheid van 340 km/u. Dat het zeldzaam speelgoed zal worden staat nu al vast.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Koentje 12:57
afbeelding van Koentje

Zalig, maar niet voor mijne portemonnee! Voor de vergelijking aan te gaan: vooraan Ferrari California, achteraan Ford GT en zijkant beetje Mclaren? Niet dat ik het erg vind hoor!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws