Rijden we binnenkort van Londen tot New York?

trans-siberian-road-map-cnn

Nee, niet via de Atlantische oceaan, wel via Rusland. Een trip van dik 20.000 kilometer. Het hoofd van de Russische spoorwegen ziet er alvast een toekomst in.

Russische spoorwegenbaas president Vladimir Yakunin heeft tijdens een vergadering van de Russische Academie voor wetenschap een plan voorgesteld voor een gigantische trans-Siberische snelweg die Europa met Amerika moet verbinden.

Het project gaat door het leven als de Trans-Eurasian Belt Development en zou bestaan uit een reeks gigantische autostrades die langs de huidige trans-Siberische spoorwegen loopt. Een route die veelal gebruikt zou kunnen worden voor transport (lees: vrachtwagens). Want met een afstand van Londen tot New York van zo'n 20.000 km blijft het vliegtuig nemen nog altijd net iets sneller voor vakantiegangers.

Dat het project er ooit komt is niet duidelijk, al is Yakunin goed bevriend met Russische president Poetin. Als Yakunin de president kan overtuigen van de mogelijk inkomsten uit zo'n snelweg, kan de kans reëel zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 11:30
afbeelding van Yvesw

De mijne geeft er na 3.000 km al de brui aan waarschijnlijk... Om het extra spannend te maken een tweedehandswagen kopen voor 400 euro en de rit doen? :-)

Glenn 12:29
afbeelding van Glenn

Een spoorwegbaas die wegtransport promoot. Vreemd.

Yvesw 12:39
afbeelding van Yvesw

Mja, de achterliggende bedoeling kan misschien wel zijn dat de gehele infrastructuur voor de treinen ook opgewaardeerd wordt. Wegens die autostrade er naast. :-)

Adriaan 14:20
afbeelding van Adriaan

Deze plannen gaan al een tijdje de ronde, het grote voordeel zit hem vooral in de beringstraat. Dat zou een giga tunnel worden enkel voor treinen, een beetje een mega euro tunnel project. Daardoor de spoorweg ook een uitbreiding krijgen in het noord oosten.
De spoorwegbaas heeft er dus heel wat bij te winnen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws