Betaal met je smartphone voor brandstof

shell-paypal_01

Dankzij een samenwerking tussen Shell en PayPal kan je binnenkort via je smartphone en een QR-code betalen aan een tankstation. Simpel, toch?

De komende maanden zal het systeem enkel te gebruiken zijn in het VK, maar de technologie belooft alvast veelbelovend te zijn. Dankzij een applicatie voor je Smartphone (IOS, Android en Windows) kan je een QR-code scannen aan een benzine- of dieselpomp. Eenmaal het systeem je geaccepteerd heeft kan je beginnen tanken. Volgens Shell geweldig, want zo hoeven klanten niet meer uit te stappen om te betalen. Dat ze moeten uitstappen om daadwerkelijk te tanken, dat vergeten ze wel even.

Indien het systeem succesvol blijkt, bestaat er een kans dat we het ook in België kunnen verwachten. Waardoor de smartphone weer wat belangrijker wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 13:38
afbeelding van Rebel

Vroeger waren er veel bemande benzinestations, maar bij onbemande bezinestations zal je toch nog zelf moeten tanken. Als je tegenwoordig met een bedrijfswagen gaat tanken wordt er steeds gevraagd om de KM stand in te voeren, kan je dit dan in die app invoeren?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws