VW gaat besparen op auto-onderdelen om meer winst te maken

volkswagen_factory

In de eeuwige zoektocht naar meer winst overweegt Volkswagen om te bezuinigen op de onderdelen die gebruikt worden op de Golf en de Polo. Niet om een lager prijskaartje aan de klant aan te kunnen bieden, wel om het grotere verschil naar hun eigen rekening over te schrijven.

Tijdens een online presentatie wist het hoofd van financiën bij Volkswagen te vertellen dat er nog serieus wat 'besparings-potentieel' zit bij modellen zoals de Golf en de Polo. Zo sprak hij specifiek van het halveren van het aantal batterij en interieurlamp stukken in de huidige Golf en het aantal motoren en versnellingsbakken in de volgende generatie Polo met 30% te beperken.

Hoe goedkoper Volkswagen een wagen kan produceren, hoe meer het winst maakt op haar modellen. Want denk maar niet dat ze die goedkopere prijs gaan doorrekenen aan hun klanten. De reden daarvoor is een afgesproken doel met aandeelhouders tegen 2018. Daarin staat dat VW tegen 2017 vijf miljard meer winst moet maken dan nu en in 2018 dat getal nog eens stevig moet stijgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Glenn 12:27
afbeelding van Glenn

Tot zover de duitse degelijkheid.
Dit betekent dan ook dat ze goedkopere componenten met een beperktere levensduur zullen gebruiken? Ah ja, als je produkt minder lang meegaat kun je er meer nieuwe van verkopen. Nog meer winst ...

Kevin300 14:29
afbeelding van Kevin300

Pfff, der komt toch van zen leven gene VW op mijne oprit, ben zelfs ni opt salon der gaan inzitten. Prul.
Ma das goesting natuurlijk.

Braam Verreth 01:33
afbeelding van Braam Verreth

Alles in de VW-groep was toch al jaren eenheidsworst? Een Bentley Continental met dezelfde onderdelen als de VW Up, hoe wannabee-premium kan je zijn?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws