3 Hot Sedans die wij op de redactie willen

Betaalbare Hot Sedans

Betaalbare sedans die het nodige plezier geven zijn op één hand te tellen. Daarom verzamelden we een lijst van hete sedans die we stiekem best wel willen rijden.

Op elke hoek van de straat kom je wel een Hot Hatch tegen. Hot Sedans doen het iets minder goed. Dat heeft enerzijds te maken met de weinige interesse die we hebben in wagens met een extra bult achteraan, anderzijds hebben ze nooit dezelfde geschiedenis kunnen opbouwen als de Hot Hatches. Samen met de stijgende interesse van constructeurs in de Chinese markt (een markt die sedans als zoete broodjes koopt), komen ook stilaan betaalbare sportieve sedans boven.

Denk maar aan de Audi S3 Sedan, de Mercedes CLA 45 AMG en de Skoda Octavia RS. Toch zijn er te weinig op de baan. Daarom maakten we zelf een lijstje van betaalbare snelle koffermobielen die we stiekem willen rijden.

Skoda Rapid RS

Betaalbare Hot Sedans

Skoda gaat hem niet bouwen, maar dat wil niet zeggen dat we hem niet willen. Zeker nu de Fabia RS verdwijnt. Smijt gewoon die 180 pk sterke TFSI in jullie nieuwe kleine sedan Skoda...

Opel Astra OPC Sedan

Betaalbare Hot Sedans

De Sedan van de Astra is verre van een spannende wagen te noemen. Steek hier echter een viercilinder met 300 pk in en je krijgt een heel ander verhaal.

Qoros 3 Sedan SC

Betaalbare Hot Sedans

Uit onverwachte hoek komt Qoros. Het Chinese merk is op dit moment niet van plan om daadwerkelijk performance te bieden in hun sedan. Toch hopen we stiekem dat hij samen met deze look ook wat meer oomph krijgt.

Welke sedans willen jullie nog in een snellere uitvoering zien?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 19:18
afbeelding van Yvesw

Als Nismo dan? :-)

Eddy vijverman 08:08
afbeelding van Eddy vijverman

Vauxhall VXR8 GTS.

Carlos 12:49
afbeelding van Carlos

Het Nissan Sentra Nismo Concept lijkt me inderdaad ook wel een leuke ^^. 1.8 met turbo, 240pk.
Hij ziet er ook nog goed uit ook ^^

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws