Details over Renault Clio, Espace en Alpine

De Fransen hebben wat info geronseld rond de komende modellen van Renault. Eerst en vooral zou de Clio worden uitgerust met kleine turbomotoren. Een 900cc grote driecilinder zou dan goed zijn voor 90 pk, een 1.2 TCe zou 115 pk voortbrengen. De nieuwe Clio moet 100 kilogram lichter worden dan de huidige, om de concurrentie niet uit het oog te verliezen. Onze bron heeft het verder over een lanceringsmoment voor de breakversie in 2013. De Clio zelf kan wel eens in Genève staan.

Verder zou Renault samenwerken met Nissan en Mercedes voor het platform van de volgende Espace. Die moet er in 2014 aankomen. Ook voor de opvolgers van de Vel Satis en de Laguna (2014 en 2015) zou Renault een beroep doen op de onderstellen van Mercedes.

De heropleving van Alpine zou ten vroegste op het salon van Parijs in de komende herfst moeten gebeuren. Met deze modellen zou Renault een gooi kunnen doen naar de sportieve wagens in een hoger segment. Onze bron twijfelt nog tussen een 2.0 TCe uit de Mégane RS of een dikke 3.7 V6 uit de Nissan 370z als krachtbron. De concept car zou dan de voorloper worden van een modellengamma voor Alpine.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws