McLaren P12 wordt opvolger van McLaren F1

McLaren wil het gamma nog wat uitbreiden. Na geruchten over cabrio's en dergelijke, komt het nieuws dat er een opvolger komt voor de McLaren F1. Die krijgt codenaam P12 mee en wordt extremer dan de MP4-12C's (met coednaam P11) die nu al in de showroom staan. Hij moet er binnen een goed jaar staan en zou zowat 750.000 euro kosten. Die prijs is te rechtvaardigen door de aanwezigheid van nóg meer carbon in de structuur en de carrosserie en door de steviger output van de motor. McLaren gebruikt namelijk dezelfde 3.8 V8 twin-turbo als in de MP4-12C maar geeft hem wat extra vermogen.

Een KERS-energiesysteem zorgt voor een extra boost over een korte tijdspanne. De bron heeft het over 800 pk. De P12 krijgt een tweezitsconfiguratie, daar waar de legendarische F1 de bestuurderszetel centraal vooraan kreeg opgesteld, met daarachter twee zetels naast elkaar. Een driezitsconfiguratie werd overwogen maar door die opstelling zouden de verhoudingen van de P12 teveel overhoop gegooid worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 20:43
afbeelding van Wim

nice :)

Sven 23:07
afbeelding van Sven

uit de MP4-12C halen ze nu al 600 tot 675 pk, dus dan is dat KERS-systeem het extraatje, denk ik.
In ieder geval heel anders dan wat de Amerikanen met een 3.8 V8 uitspoken

Techno Patat 14:22
afbeelding van Techno Patat

Als het een turbo heeft is het geen waardige F1 opvolger! De enige auto die tot nu toe in mijn ogen te boek staat als een waardig F1 opvolger is de Pagani Zonda! Dat zijn auto's pur sang: vorm volgt functie, atmosferische V12 en geen rijhulpmiddellen (toch niet zoveel)!

Yvesw 14:46
afbeelding van Yvesw

@Patat: Om nog maar te zwijgen over het weglaten van de driezitsconfiguratie...
Dat is hetzelfde of ze maken een opvolger voor de Mini maar ze maken hem wel 300x groter, ruime plaatsen, 5deurs, hoog gewicht en met een diesel... Wat heeft dit nog met het origineel te maken?

Mensen in dit segment willen een "opvolger", even dodelijk, even moeilijk, even rauw... Geen hedendaagse interpretatie waarbij ze wat stijlelementen overnemen...
O wé als er geen goud is terug te vinden in de motorcabine!

Techno Patat 16:49
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad, je vat het goed samen Yveske! Geen goud --> Geen waardig opvolger! En hij moet ook minstens 390km/u halen!!!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws