Ontsnapt uit de geruchtenmolen: Nieuwe Renault 5 (concept) op autosalon van Parijs

Als we denken aan cult auto's, dan komen zeker de MINI en de Volkswagen Beetle in ons op. Maar laat ook vooral de immens populaire Renault 5 niet over het hoofd gezien worden. Dit model werd tot 27 jaar geleden nog volop geproduceerd en was in die tijd een voorloper van de huidige Clio. Nu wordt het gerucht bevestigd dat we binnenkort een volledig nieuwe Renault 5 zouden mogen verwachten.

De kans is groot dat het concept model zal worden voorgesteld op het autosalon van Parijs alwaar naar alle waarschijnlijkheid ook de volledig vernieuwde Renault Clio aan het grote publiek zal worden voorgesteld. 

Qua design wordt natuurlijk verwacht dat Renault het ontwerp van de klassieke Renault 5 zal herinterpreteren om er een modernere en strakkere stadswagen van te maken voorzien van alle hedendaagse comfort en veiligheidssystemen.

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Youri 19:29
afbeelding van Youri

Ik hoop dat er een uitkomt . Ik zou er zeker een kopen .

Carterventilatie 00:22
afbeelding van Carterventilatie

Ik hoop echt dat ze het aanpakken zoals de mini of de beetle door er een premium alternatief van te maken van de twingo. Met natuurlijk ook een rs versie :) Maar Renault kennende zal dit er zeker wel komen, het blijft hun handelsmerk.

Yannick Degroeve 01:07
afbeelding van Yannick Degroeve

R5 TURBOOOOOO

Wim 13:00
afbeelding van Wim

probleem is positionering, ze willen hem groter maken dan de Twingo, maar wat dat met de Clio(ook een sterke naam), ik denk dat er mss best aan doen een supermini te maken naast de Twingo, zoals Fiat met de 500 en de Panda

Yvesw 13:23
afbeelding van Yvesw

@Wim: Of ze positioneren hem er gewoon naast. Zoals Citroën doet met de DS lijn. Was Renault niet bezig met een "luxe gamma"?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws