De overheid sponsort 35% van de verkochte auto's

Uit resultaten van Febiac blijkt dat in de eerste vier maanden van 2011 35 procent van alle verkochte wagens in België met een overheidskorting werd gekocht. Er is hier een duidelijk stijgende trend waar te nemen. In 2008 was dit slechts 8 procent, in 2009 16.5 procent en in 2010 31.2 procent. Van de 77.603 wagens die werden verkocht was de Golf Bluemotion veruit de populairste.

De korting werd enkele jaren geleden door de federale overheid ingevoerd. Milieuvriendelijke wagens die minder dan 115 g/km Co2 uitstoten krijgen 3% korting. Auto's die minder dan 105g/km Co2 produceren kunnen zelfs tot 15% korting krijgen. Wanneer we naar de verschillende soorten wagens kijken zien we dat de Golf Bluemotion met zijn 99g/km veruit de best verkochte ecowagen in België is.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vroeger mini, vantegenwoordig ClioRS 17:21
afbeelding van Vroeger mini, vantegenwoordig ClioRS

Eind 2007 kocht ik de Mini CooperD met zo een korting :-) .... .
Bij VW zijn ze slimmer hoor ... de prijs van de Golf Bluemotion hadden ze zodanig gepositioneerd (lees verhoogd) dat ie dankzij die 15% ongeveer 5 % of iets meer goedkoper was dan de gewone Golf Tdi (met meer dan 105 g CO2).
Ondertussen ben ik volledig de draad al kwijt hoe het zit met die prijzen want zowat ieder merk heeft nu een wagen met minder dan 105 gram. Vraag me nu af wanneer die regel nu verdwijnt ... mijn Mini is allang verkocht ondertussen en vervangen door een Laguna 1,5 DCI welke zuiniger is ... maar meer CO2 uitstoot ... tiens, da's vreemd :-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws