VW stelt Golf Cabrio GTI en R voor op jaarlijks GTI Treffen

Volkswagen verzorgt haar fans zeer goed. Vandaag vind het jaarlijkse GTI Treffen plaats aan de Oostenrijkse Wörthersee, en VW vond er niets beter op dan aan de ongeveer 200.000 aanwezig fans enkele speciale studiemodellen te tonen. Het gaat hier over de GTI en de R-variant van de nieuwbakken Golf cabriolet. Onder de motorkap van beide modellen natuurlijk de gekende 2.0-liter turbomotoren met 210pk voor de GTI en 270pk - en vierwielaandrijving! - voor de R.

De feestvreugde werd wel meteen de kop ingedrukt wanneer een woordvoerder van Volkswagen wist te zeggen dat er voorlopig nog geen plannen zijn om beide modellen ook daadwerkelijk in productie te nemen. Wel gaan ze de twee wagens in de loop van de komende maanden op tal van meetings en autohappenings voorstellen aan het grote publiek, om op die manier te kunnen achterhalen of het doenbaar is om deze sportieve modellen effectief te gaan produceren.

Een Golf Cabrio R lijkt ons misschien net iets te veel van het goede en totaal zinloos vanwege het hoge aantal extra kilo's. De GTI variant mag er zeker gaan komen. De sportievere uitstraling en dito motor doen de cabrio goed.

Volkswagen Golf Cabrio R
Volkswagen Golf Cabrio GTI

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 17:54
afbeelding van Yannick Degroeve

strakke johnekarretjes! toch raar hoeveel mooier die zijn tov die A3's

Sven 12:45
afbeelding van Sven

Maar de 2.0 TSI-motorisatie met 211 pk werd toch al voorgesteld in de Golf cabrio? Is de GTI concept dan gewoon wat aangekleed met logo's enzo? tjoeners...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws