Toyota vernietigt België's meest vervuilende diesel

Zaterdag 18 september heeft Toyota de meest vervuilende dieselwagen in België tot een blokje schroot herleid. De eer viel te beurt aan het 28-jaar oude voertuig van Luikenaar David Jaquet. De vernietiging maakte deel uit van een actie van Toyota om meer schone wagens in het verkeer te brengen. David moet alvast niet met de fiets naar zijn werk. Omdat hij 28 jaar lang stevig vervuild heeft, krijgt hij nu een Auris Hybrid van Toyota om de aangebrachte schade te neutraliseren.

De roetuitstoot van het vehikel uit 1982 bedroeg namelijk 330mg/m³, volgens Toyota 60 keer meer dan de Auris Hybrid zou kunnen voortbrengen. David Jaquet werd uitverkoren uit 1.200 mensen die zich inschreven als kandidaat nadat Toyota een aantal weken promotie voerde met een radiospot, een webcampagne en een campagne in de gedrukte pers. Toyota wil aantonen dat er alternatieven bestaan voor diesel. Tegenwoordig koopt 75 percent van de Belgen een dieselwagen, terwijl het merendeel de voordelen ervan niet ten volle benut en met de nadelen blijft zitten. Volgens Toyota maakt 25 percent van de dieselaars de foute keuze, omdat ze misleid worden door de eco-premies en de prijs aan de pomp.

Toyota vernietigt België's meest vervuilende auto

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Speedy 20:20
afbeelding van Speedy

Waarom saat er niet bij welke auto het was?

Sven 21:20
afbeelding van Sven

kan je dat niet uit de foto afleiden? :p

Toyota heeft geen merknaam meegegeven in hun nieuwsbericht, dus dan kunnen wij dat niet overnemen. Al ben ik wel benieuwd welke classic car ze vernield hebben

Speedy 22:02
afbeelding van Speedy

Ben toch benieuwd :p

Sven 14:32
afbeelding van Sven

Het zou om een oude Mercedes 200d uit 1982 gaan.

https://autofans.be/sites/default/files/imce5/Winner-Toyota-Auris-HSD-2.jpg

Anonieme gebruiker 13:50
afbeelding van Anonieme gebruiker

Flauw? Ik vind het eerder getuigen van respect en verstand. Er zullen weinig auto's geweest zijn in die tijd die veel beter waren. Toyota maakt hier geen misbruik van de situatie om een slag onder de gordel toe te dienen. Integendeel tot de slagen onder de gordel die ze geïncasseerd hebben van GM een aantal maanden geleden.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws