Infiniti G37 IPL debuteert op de Pebble Beach Concours d’Elegance

Zondag is het weer zover, dan opent de Pebble Beach Concours d'Elegance haar 'deuren' en wordt er weer heel wat moois tentoon gesteld op exquise golfterrein van Pebble Beach. Infiniti komt op de proppen met een heuse primeur want het merk lanceert er de IPL, ofwel de Infinti Performance Line. Net zoals je bij Duitsers kan gaan shoppen voor een Mercedes AMG, een BMW M of een Audi met een S achteraan op de koffer, kan je binnenkort dus ook bij de mannen van Infiniti terecht voor een opgespekt model.

De G37 zal als eerste van de badge worden voorzien en dat lijkt ons een goede keuze. Het model straal op zich al voldoende kracht uit maar een stel extra brede bumpers en sportievere velgen kunnen nooit geen kwaad. Verder omvat  IPL ook betere remmen, een andere uitlaat en een straffere ophanging. Onder de motorkap mag je meer kracht verwachten. In de G37 IPL beschik je over zo'n 338pk. Of Infiniti de atmosferische 320pk sterke 3.7-liter V6 van een turbo of een supercharger zal voorzien werd nog niet meegedeeld, net zoals het aantal extra pk's. Schakelen gebeurt met een automatische 7-bak.

We vermoeden dat het verschil tussen de G37 IPL en de gewone G37 zich eerder zal laten voelen op het vlak van de rijeigenschappen dan op het vlak van betere (lees : snellere ) motorprestaties. Met 18pk meer doe je niet zoveel dus het zullen vooral de betere remmen, het betere onderstel en de strakkere besturing zijn die het verschil zullen maken. Infiniti wacht het succes af van de IPL op de Amerikaanse markt alvorens de beslissing te nemen om het pakket ook op andere markten aan te bieden.

Infiniti G37 IPL
Infiniti G37 IPL
Infiniti G37 IPL
Infiniti G37 IPL
Infiniti G37 IPL
Infiniti G37 IPL

via MA

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 20:32
afbeelding van Wim

beetje vreemde spoilers

YWouters 18:40
afbeelding van YWouters

Heeft wel wat weg van lexus isf spoilers. Misschien zien Japanners dit gewoon graag :)
Al bij al toch een wagen die ik graag zou bezitten, minus de bespoilering :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws