Ginetta G40 zit op schema

Kijk, dit is het betere teaserwerk. In plaats van wat schimmige en donkere details te tonen van wat je in petto hebt, toon je gewoon het rollend chassis en de mallen van de koets. Simpel, effectief en tenminste een stuk interessanter dan wat collega's in de autowereld doen. Het piepkleine Britse Ginetta, dat zich vooral met raceactiviteiten bezig houdt, zal met de kleine G40, in navolging van de grotere G50, een 850 kg lichte sportwagen op de markt brengen die aangedreven wordt door een 1,8 liter Ford Zetec motor.

De G40 is hoofdzakelijk bedoeld als racewagen maar je kan er ook gewoon mee op de openbare weg. De productie moet aanvangen in januari van volgend jaar en initieel wil Ginetta er 26 exemplaren van bouwen. Mocht de vraag hoger liggen zullen er extra exemplaren geproduceerd worden.

 

Ginetta G40

 

Het beste van deze lichte, snelle, Britse, exclusieve sportwagen moet wel de prijs zijn. Ginetta vraagt 27.913 euro voor de G40 en dat is bijzonder weinig, zeker wanneer je voor dezelfde prestaties bijvoorbeeld bij Lotus zou langsgaan. Een van de sterktepunten van de G40 zal zijn superstijve chassis met geïntegreerde rolkooi worden die maar liefst 50 keer sterker zou zijn dan de voorgeschreven FIA reglementen. 

 

Ginetta G40
 

Ginetta voorzitter Lawrence Tomlinson had verder nog het volgende te zeggen. "De productie zit goed op schema, en zoals je kunt zien wordt de rolkooi een behoorlijk substantieel onderdeel van de auto. Ook de glasvezel carrosserie zit op schema, de mallen geven een goede indicatie over hoe de wagen er uiteindelijk zal uitzien", aldus Tomlinson. De G40 zal officieel onthuld worden op 14 januari 2010 op Autosport International. 

via: pistonheads

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws