Navigatiescherm Jaguar XJ is illegaal

De nieuwe XJ heeft een enorm innovatief gegeven. Haar navigatiescherm. De bestuurder kan de GPS volgen, terwijl de passagier heerlijk kan genieten van een film op datzefde scherm. Naargelang de invalshoek dus, krijg je een ander beeld. Super zou je dan denken. Maar er blijkt toch een probleempje te zijn voor de intrede ervan op de Amerikaanse markt. Daar is het namelijk illegaal om een entertainment systeem te hebben vooraan de wagen. Hoofd van design bij Jaguar, Ian Callum, gaf het ook toe: "At the moment, it's technically illegal."

 

Jaguar hoopt echter dat het National Highway Traffic Safety Administration in Amerika de wet hierin kan aanpassen. Bij deze technologie wordt de bestuurder niet afgeleid. De bestuurder ziet het scherm van de passagier niet, en vice versa.  Mocht Amerika voet bij stuk houden, dan is een ander navigatiesysteem een oplossing. Amerika is en blijft de grootste markt voor Jaguar.

via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
PJS 13:59
afbeelding van PJS

Eigenlijk is Mercedes de eerste die met deze technologie op de proppen kwam. Vanaf deze zomer kan je het Mercedes SplitView systeem bestellen op de nieuwe S-Klasse.

Wat Amerika betreft, als ze het afkeuren proppen ze gewoon een ander navigatiesysteem in de XJ, zonder splitview, de verkoop zal dan wel niet floppen want een auto is meer dan het navigatiesysteem alleen ;-)

PJS 13:59
afbeelding van PJS

@David; Ah je was me blijkbaar enkele seconden voor :)

PJS 16:16
afbeelding van PJS

@Pieter; Mercedes heeft het systeem ontwikkeld in samenwerking met Bosch.. Althans zo heb ik het enkele maanden geleden gelezen in een persbericht van Mercedes. Het kan dus evengoed zijn dat Bosch het ontwikkeld heeft en daarna met Mercedes en Jaguar het apart nog verfijnd heeft. Mercedes doet uiteraard in het persbericht alsof zij de eersten waren. Maar ja.. dat is voor een groot stuk marketingpraat. :)

Winfried 11:44
afbeelding van Winfried

Mercedes was gewoon de eerste om het in een auto aan te bieden..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws