BMW M2 van tuner AC Schnitzer doet er een schepje bovenop… letterlijk (2023)

BMW M2 AC Schnitzer 2023

De nieuwe BMW M2 is misschien een smaakgevoelige auto, maar zijn brede wielkasten en flinke luchthappers dragen bij tot zijn scherpe prestaties. Het kan echter altijd extremer, vraag het maar aan AC Schnitzer. Die tuner biedt namelijk een pakketje aan dat niet alleen de looks maar ook de aero opdrijft tot 11.

Al sinds eind jaren ’80 geldt: geen BMW-model zonder een AC Schnitzer-versie. Die tuner brengt namelijk upgrades op de markt voor vrijwel alle auto’s die bij BMW van de band rollen, in die mate dat je er zelfs met Z4-neef Toyota Supra terecht kan. Wanneer BMW dus nog eens een lekker puristische M2 onthulde, konden ze die kans in Aken niet laten liggen.

Eerst de looks, dan het vermogen

Dit is dus de BMW M2 volgens AC Schnitzer, en dat zal je geweten hebben ook. Zo herken je de getunede versie van vooraf aan zijn extra splitter en natuurlijk zijn canards aan weerszijden van de bumper. Ook in de blokkige inlaten van de M2 zitten extra vleugeltjes, terwijl de bult op de motorkap geaccentueerd wordt door een zwarte sticker. In zijaanzicht vallen vooral de skirts op die extra laag tegen de grond hangen dankzij een verlaging van tot 35 millimeter voor- en 30 millimeter achteraan. De stuggere ophanging werkt samen met een setje gouden 20-inchsloffen die het ongeveerde gewicht op de assen moeten verlagen.

BMW M2 AC Schnitzer 2023

Het kroonjuweel van deze getunede M2 vinden we echter achteraan, kijk maar eens naar die flinke taartschep op de kofferklep. Die is er niet alleen voor de looks, maar moet ook zo’n 80 kilogram extra neerwaartse druk genereren. Iets lager merk je misschien ook de nieuwe uitlaten op, maar voorlopig doen die niet veel meer dan extra geluid de wijde wereld in sturen. Aan het vermogen verandert AC Schnitzer namelijk nog even niks, dus de 3.0-liter zes-in-lijn blijft zijn gewoonlijke 460 pk’s ophoesten… Voorlopig, want de tuner zegt wel te werken aan een échte vermogensboost voor de M2. Die volgt ergens omstreeks maart 2024.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws