Goed nieuws!: Android Auto laat je binnenkort gamen, video's kijken en browsen... eindelijk

Android Auto update 2024

Deze week vond de jaarlijkse Google I/O plaats, een show waarin Google alle toekomstige ontwikkelingen uit de doeken doet. Daarbij was er ook plaats voor Android Auto en Google built-in en krijgen we binnenkort - eindelijk - enkele vaak gevraagde functies.

Ben je geen deel van de Apple-cult, heb je derhalve een smartphone die op Android loopt én rijd je met een relatief nieuwe auto? Dan is de kans groot dat je dagelijks Android Auto gebruikt, dé beste uitvinding sinds de kipcorn! Tijdens de Google I/O conferentie beloofde Google dat er binnenkort een hoop extra functionaliteiten naar Android Auto komen. Zaken waar al jaren op gewacht wordt.

Alle "tubes" die je maar wil!

Want hoewel je niets tekort komt tijdens het rijden (Waze, Spotify, Whatsapp, etc), mankeren er nog wat logische functies terwijl je geparkeerd bent of - in het geval van een EV - aan het laden bent. Goed nieuws! Binnenkort zal je ook échte mobiele games op je autoscherm kunnen spelen, net zoals video's streamen en internet browsen. Daardoor kan je tijdens het wachten lekker Youtube of eender welke andere "tube" checken op het infotainmentscherm van je auto.

Android Auto update 2024

Auto's met de Google built-in-software (Polestar, Renault, Volvo,...) krijgen binnenkort ook de mogelijkheid tot Google Cast. Daardoor kan je video's van je smartphone tonen op het scherm. Tenslotte belooft Google Maps een betere weergave van laadpalen, komt er binnenkort ook een weerapp en moet communiceren mogelijk worden via het VoIP-protocol. Dat laatste is hippe taal voor een betere geluidservaring tijdens het bellen met iemand.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws