Oude Renault Twingo is officieel cool genoeg voor een eigen restomod

Renault Twingo Gangsta Crew 2023

Vraag jij je ook wel eens af welke auto's straks verzamelbare klassiekers gaan worden? Wel, als we Renault mogen geloven, mag je de eerste generatie Twingo alvast op je lijstje zetten... En dat zetten ze graag even in de verf met dit trio van elektrische restomods.

De Renault Twingo viert dit jaar zijn 30ste verjaardag, dus je weet wat dat betekent. Inderdaad: weet je een vroeg exemplaar op de kop te tikken, dan kan je die zowaar inschrijven als oldtimer... Maar maakt dat er dan meteen een waardige klassieker van? Wel als het van Renault afhangt.

Trends uit de 90's

Zij hebben de eerste generatie van de Twingo namelijk getrakteerd op een restomod-behandeling, een beetje zoals ze dat eerder al deden met de 50 jaar oude Renault 5 en de 60 jaar oude Renault 4. De Twingo krijgt echter niet één maar wel drie verschillende restomods, te beginnen met de Twingo Gangsta Crew hierboven — en nee, dat vinden we niet uit. Die moet doen denken aan de hiphopcultuur van de jaren '90, terwijl de Twingo Y2K inspeelt op de boysbands van toen. De Twingo Top gooit het dan weer over een compleet andere boeg, want die mikt op de elegantie van een 90's modeshow. Bij alle drie werd de verbrandingsmotor trouwens buiten gewipt en vervangen door een niet gespecifieerde elektrische aandrijflijn.

Renault Twingo Gangsta Crew 2023

Volgens Renault gaat het om een trio van showcars, dus de auto's zullen niet verkocht worden. Wil je jouw klassieke Twingo echter een vergelijkbare make-over geven, dan kan je binnenkort alvast bij Renault terecht voor de technische kant van het verhaal. Net als de R4 en de R5 zullen de Fransen namelijk een elektrische retrofit aanbieden voor de Twingo.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 16:49
afbeelding van andre123

na de twingo 1(en zijn fase opvolgers) zijn de opvlogers van de twingo nooit meer twingo geweest.
zeker de smart kloon was een misbaksel!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws