Groen opgelet: Manhart MH3 400d is dieselraket

Manhart MH3 400d 2023

De dieselmotor mag dan wel op zijn retour zijn, BMW biedt stiekem nog steeds de performante M340d aan. Een uitstekende basis voor meer power volgens Manhart. Het resultaat is de MH3 400d, een koppelbeul met 380 pk en 770 Nm die onder de 4 seconden de honderd aan moet tikken vanuit stilstand. Gek, of geniaal?

Hoewel de verkoopcijfers anders pretenderen, is volgens de liefhebber de diesel verre van dood. Op die markt speelt Duitse tuner Manhart nu in met de MH3 400d. Want wil je de performance van een EV zonder met zo'n kermisauto te moeten rijden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken...

Bewerkte BMW 3 Reeks

In de basis neemt Manhart de M340d xDrive van BMW. Op zichzelf al een vreemde eend in de bijt. Want hoewel BMW zichzelf een elektrisch imago wil aanmeten, biedt het dus nog steeds een 3 Reeks aan met een joekel van een 3-liter zes-in-lijn turbodiesel (foei, BMW!). In normale staat is dat motorblok goed voor 340 pk en 700 Nm koppel. Aardig, maar volgens Manhart kan het nog net dat tikkeltje beter. Wat te denken van 380 pk en 770 Nm koppel? Kijk, dat klinkt weer wat beter!

Manhart MH3 400d 2023

Het resultaat is een dieselraket die wel eens onder de 4 seconden richting de honderd kan stuiven. Dat is Tesla Model 3 Performance snel, in een auto waarmee je niet elke 100 kilometer moet gaan tanken. Of hoe ver geraken EV's tegenwoordig volgens de haters? Wil je tenslotte ook aan de buitenwereld tonen dat je één van de snelste dieselstoven in de wereld hebt? Dan voorziet Manhart met plezier een "subtiele" set van opsmuk voor je en - waarom ook niet - een uitlaatsysteem dat je 3 Reeks diesel de looks van een M3 geeft. Ach.

Manhart MH3 400d 2023

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws