Verhoogde Volkswagen Golf R Delta4x4 is crossover waar wij van dromen

Delta4x4 Volkswagen Golf R 2023 info

Als Lamborghini en Porsche hun sportwagens mogen verhogen, dan mag Volkswagen dat ook met de favoriet van elke parking-hooligan. Jep, een verhoogde Golf R, klinkt niet half slecht. Offroadspecialist Delta4x4 neemt alvast het werk op zich.

Ooit, in een ver verleden toen SUV's en crossovers nog een zeldzame verschijning waren en het internet leek als zweverige toekomstmuziek, bouwde Volkswagen de Golf Country. Of iets correcter: het Oostenrijkse Steyr-Daimler-Puch bouwde 7.735 exemplaren van deze iconische en tevens verhoogde Golf met vierwielaandrijving. Offroadspecialist Delta4x4 wil die Golf Country nu eer aan doen, met een 320 pk sterke Golf R als basis.

Zoals vliegen op...

Het Duitse bedrijf ontwikkelde namelijk een "offroadkit" voor de Golf R. Je weet wel, die Golf met vierwielaandrijving en 320 pk uit een 2-liter viercilinder turbobenzine die als een magneet aan het asfalt kleeft. Momenteel gaat het volgens Delta4x4 over een concept maar laat ons echter eerlijk zijn: hadden wij het geld én een Golf R in de garage, we vlogen erop als vliegen op... nu ja, je begrijpt het wel.

Delta4x4 Volkswagen Golf R 2023 info

De kit duwt de Golf R 8 centimeter hoger richting de zon en monteert een bredere bodykit en lekkere 18-duims velgen met Loder #AT1-banden. Een offroader is geen échte offroader zonder een imperiaal natuurlijk. Ook die vindt zijn weg naar deze Golf R met de obligatoire reserveband, schup, gripplaten en brandstoftank. Tenslotte werkt Delta4x4 de kit af met 5 verschijners bovenop de motorkap.

Beperkte oplage mogelijk

Is er genoeg interesse, dan plant Delta4x4 om zo'n 25 stuks van dezer verhoogde Golf R te bouwen. Kostprijs voor de ombouw? Een vrij stevige 35.000 euro, bovenop de prijs van de donorwagen. Ach, als je moet kiezen tussen dit of een BMW X4... dan is de keuze snel gemaakt, toch?

Delta4x4 Volkswagen Golf R 2023 info

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws