Singer Turbo Study Cabriolet: retro-Porsche nu ook zonder dak

Singer Turbo Study Cabriolet 2022

De dames en heren bij Singer Vehicle Design hebben zich weer eens aan iets nieuws gewaagd. Dan hebben we het niet over de iets jongere stijl van deze creatie — want ook de reguliere Turbo Study mikte al op de eighties — maar wel over het gebrek aan een dak. Dit is namelijk de eerste Singer voor de summer.

Tot voor kort hield Singer zich grof gesteld bezig met één ding: Porsche 911’s van de 964-generatie ombouwen tot hevig gepersonaliseerde en geoptimaliseerde lookalikes van de eerste generatie. Vanzelfsprekend kon je een Singer dus enkel als Coupé of als Targa bestellen, want van de eerste 911’jes bestond geen echte cabriolet. Even geleden boog Singer zich echter over een nieuw projectje: de Turbo Study. Daarbij bouwen ze diezelfde 964-exemplaren om naar iets wat doet denken aan de iconische 930 Turbo, en dat opent letterlijk en figuurlijk deuren… Want die was er oorspronkelijk wél als cabio.

Open dak, gesloten orderboekje

Reden genoeg voor Singer om ook hun Turbo Study als cabriolet aan te bieden, en zo geschiedde. Net zoals de coupé sprekend lijkt op de 930 Turbo, lijkt dit exemplaar als twee druppels water op de cabrioversie van zo’n widowmaker. Zo behoudt de auto zijn herkenbare achtervleugel — door de porschist terecht aangeduid als tea tray of whale tail — en vinden we ook hier een flinke luchthapper in de flank die de achteraan gemonteerde motor van verse adem voorziet. In het geval van de Turbo Study-modellen is dat telkens een 3.8-liter zescilinder boxerblok met twee turboladers, afhankelijk van hoe moedig je bent goed voor ofwel 450 ofwel 510 pk.

Singer Turbo Study Cabriolet 2022

Kap je het dak eraf, dan is het interieur natuurlijk des te beter zichtbaar. Gelukkig was de cabine van de reguliere Turbo Study echter al een genot om naar te kijken, want de Cabriolet neemt alles gewoon over. Zo vinden we een strak dashboard in Porsche-stijl, met dus vijf losse klokken naast elkaar. Het stuurwiel is volledig nieuw, al is de vormgeving sterk geïnspireerd op het origineel. De rest van de cabine is tot in de details personaliseerbaar, al geldt voor elke Turbo Study dat comfort op een hoger plan staat dan bij de voorgaande restomods van Singer. Reken dus op elektrische en verwarmde stoelen, en zowaar een inductielader voor je smartphone.

Hoeveel je ervoor moet neertellen is niet geweten, en dat maakt ook niet zoveel uit. Singers orderboekjes zitten namelijk zo vol dat ze momenteel geen nieuwe bestellingen aannemen… Hoewel iets ons zegt dat genoeg poen hen wel van gedachten kan doen veranderen, dus doe gerust een bod.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws