Alpina viert feest met extra pk's onder de kap

alpina-50th-birthday_01

Eén van de meest gerespecteerde BMW-tuners viert haar 50ste verjaardag. Het gepaste moment voor Alpina om de B5 Bi-Turbo en de B6 Bi-Turbo te voorzien van enkele extra kaarsjes onder de kap. Zo'n 60 om exact te zijn waardoor het vermogen stijgt naar 600 pk.

Een halve eeuw bestaat Alpina al. Ter vergelijking; de eerste BMW M5 viert dit jaar pas zijn 30ste verjaardag. Het tuningsbedrijf werd dan ook bekend door vooral technische verbeteringen te doen aan BMW's en niet te opteren voor opzichtige bodykits. Zelfs voor hun verjaardagsmodel gaan ze die toer niet op.

Eigenlijk zijn het twee feestmodellen, want zowel de B5 Bi-Turbo en B6 Bi-Turbo krijgen een Edition 50-variant. Die begonnen hun leven als 5 en 6 Reeks maar beschikken wanneer ze bij Alpina wegrijden over een stevig herwerkte 4.4-liter V8 met maar liefst 600 pk en 800 Nm. Daarnaast wordt de dynamiek van de wagens verbeterd dankzij subtiel spoilerwerk en een aangepaste ophanging.

 alpina-50th-birthday

Binnenin krijg je sportstoelen met leder waarop een '1965 – 2015'-logo staat en zwarte inlegstroken op het dashboard met de handtekening van de oprichter Burkard Bovensiepen en een Edition 50-logo. Alpina plant 50 stuks te maken van de B5 Bi-Turbo en nog eens 50 van de B6 Bi-Turbo. Prijzen beginnen bij zo'n 117.000 euro.

 alpina-50th-birthday

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws