BMW plaagt nog één keer met nieuwe X2, deze keer als sportieve M35i xDrive

BMW X2 M35i xDrive teaser 2023

Nog één keer slapen en dan laat BMW ons zijn gloednieuwe X2 zien, maar niet voor ze ons warm maken voor alweer een belangrijke variant van de SUV-coupé. Die komt er namelijk opnieuw als sportieve M35i xDrive, en we krijgen nu al inkijk in zijn specificaties… Al zijn die natuurlijk niet helemaal verrassend.

Is een BMW 2 Reeks Gran Coupé je wat te laag maar een X1 je net te hoog? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want de Beiers hebben een nieuwe generatie voor de X2 klaar. Die gaat meer dan ooit de kaart van de SUV-coupé spelen, want eerdere teasers lieten ons al kennismaken met zijn X4- en X6-waardige silhouet. Die teasers toonden ons dat silhouet echter telkens zonder tierelantijntjes, maar er komt ook een X2 die een spoilertje of twee aan het totaalplaatje toevoegt.

Spoiler en 300 pk

Daar mogen we nu al even kort mee kennismaken, want BMW heeft een teaservideo gedeeld over de sportieve topversie van de X2. Daarin krijgen we zijn grille te zien, die natuurlijk het verplichte ///M-logootje toevoegt aan de tegenwoordig trapeziumvormige, verlichte neusgaten. Verder komen ook de achtervleugel, de dubbele uitlaten, de flinke velgen en de BMW M-gewijs puntige spiegelkapjes van de “M35i xDrive” in beeld, want zo gaat deze X2 straks heten… En dat zijn dan nog niet de belangrijkste hints die BMW al weggeeft.

Zo verklappen ze er ook doodleuk het vermogen en de 0-naar-100-tijd bij, al konden zij die ook de vorige hoofdstukken van BMW’s teaserverhaal gevolgd hebben er waarschijnlijk al naar raden. Die cijfers zijn met respectievelijk 300 pk en 5,4 seconden namelijk identiek aan die van een X1 M35i xDrive, want daar gaat deze X2 gewoon zijn technische basis mee delen. Dat geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor de overige motorisaties van de SUV-coupé, en zo verklapte BMW al dat er ook een zuiver elektrische iX2 aan zit te komen. Reken er maar op dat die op z’n BMW’s samen met de reguliere X2 onthuld wordt, en dat gebeurt gewoon morgen op 11 oktober.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws