Elektrische Caterham laat meer van zich zien [VIDEO]

Caterham Project V teaser 2023

Geloof het of niet, maar er komt een volledig elektrische sportwagen van Caterham aan. En geloof het of niet, maar die neemt niét de vorm aan van een Caterham Seven. Welke vorm dat dan wel wordt, leren de Britten ons stapsgewijs… Maak bijvoorbeeld kennis met zijn neusje.

Een paar weken geleden werden we nog eens compleet verrast in de autosector. Toen toonde Caterham namelijk het silhouet van zijn eerste elektrische model — op zich al nieuwswaardig genoeg — en dat werd iets helemaal anders dan we ooit al van de constructeur gezien hadden. Die houden zich namelijk al sinds de jaren ’70 bezig met het bouwen van Lotus Seven-kopieën, op een kleine 50 exemplaren van de compleet geflopte Caterham 21 uit de 90’s na. Ook die was onderhuids echter gewoon gebaseerd op een Caterham Seven, maar die aanpak lijken ze compleet overboord te gooien voor hun sportwagen op stroom.

Nieuw design, zelfde waarden

Caterham bevestigt dat nog eens met een nieuwe teaservideo op de webpagina van zijn ‘Project V’, want zo noemt het zijn eerste elektrische auto voorlopig. De beelden in het filmpje zijn nog verduisterd, maar een strook licht die over het front glijdt onthult een set gebogen retro-koplampen boven de wielkasten. Daaronder zit dan weer moderne LED-dagrijverlichting verwerkt in de bumper, die op het eerste gezicht vooral uit een reeks agressief gevormde luchthappers lijkt te gaan bestaan. Op zijn sociale media maakt Caterham nog maar eens duidelijk dat deze Project V zijn eerste vaandeldrager voor een nieuwe designtaal wordt, al zouden de kernwaarden van het merk intact blijven.

Een beetje Caterham-kenner weet dus meteen wat ze daarmee bedoelen: hun elektrische sportwagen wordt licht. Daarvan kregen we trouwens al een voorsmaakje wanneer de Britten de EV Seven toonden, hun eerste conceptcar op stroom. Die weegde amper 70 kilogram meer dan een Seven met verbrandingsmotor, en de CEO zei er toen ook bij dat ze liever géén elektrische Seven zouden bouwen dan er eentje te bouwen die meer dan een ton weegt. Reken er dus maar op dat deze Project V eveneens een leeggewicht van minder dan 1.000 kilogram krijgt, maar ook naar de rest van de technische gegevens blijft het raden. De EV Seven-conceptcar pakte, ter herinnering, uit met een elektromotor met 240 pk en 250 Nm koppel en een accu van 40 kWh netto. Of deze Project V die cijfers overneemt, leren we bij zijn onthulling op 12 juli.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws