Fiat Topolino wordt elektrische brommobiel om voor te smelten (2023)

Fiat Topolino Teaser 2023

Onze dag kan niet meer stuk, en dat hebben we helemaal te danken aan Fiat. Zij hebben namelijk een eerste afbeelding gedeeld van de aankomende ‘Topolino’, en dat wordt in essentie een Citroën Ami met een Italiaans snuitje. Dat snuitje is echter zo schattig, dat je zijn top van 45 km/u er waarschijnlijk wel bijneemt.

Fiat blaast vandaag een oude naam nieuw leven in. Het merk brengt namelijk de Topolino terug, wat zoveel betekent als ‘muisje’. Onder die noemer reden er in het Italië van midden vorige eeuw dan ook piepkleine autootjes met scherpe neusjes rond, die uiteindelijk afgelost werden door de befaamde Fiat 500. Die laatste naam keerde inmiddels alweer terug op een model dat iets groter werd dan destijds, maar deze nieuwe Topolino doet het andersom… Of dat vermoeden we toch.

Nog aaibaardere Ami

Fiat heeft namelijk een eerste afbeelding de wereld in gestuurd van zijn nieuwe Topolino, en eens je over zijn aaibaarheidsfactor heen bent komt die je vast bekend voor. Zo ziet het ernaar uit dat de Topolino Fiats versie van de Citroën Ami wordt, net zoals de Rocks-E dat voor Opel is. Dat zou betekenen dat ook deze Italiaan nog geen 2,5 meter lang wordt, waarmee hij zo’n 70 centimeter van de lengte van de oer-Topolino afhakt. Fiat geeft dan ook mee dat de Topolino bovenal de stad zijn thuis zal noemen, waar hij toegankelijke mobiliteit zal combineren met de ongetwijfeld onklopbare gave om overal waar hij gaat mensen te doen glimlachen van oor tot oor.

Fiat 500 Topolino 1936 - 1948

Krijg je echter je twijfels bij het zien van die koorden waar je deuren had verwacht? Dan moet je je geen zorgen maken want los van het feit dat de Topolino waarschijnlijk ook met volwaardige portieren verkrijgbaar wordt, lijkt het ons onwaarschijnlijk dat je erin voor je leven hoeft te vrezen. Zo biedt de elektrische aandrijflijn van de Citroën Ami, waarop deze Italiaan waarschijnlijk gebaseerd wordt, maar zo’n 8 pk aan vermogen en een topsnelheid van 45 km/u. Vooral als toevallige passant zouden wij daarentegen ons hart vasthouden, want je mag met dit soort apparatuur al rijden vanaf de leeftijd van 16 — of in sommige landen zelfs 14 — jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 15:54
afbeelding van John

Ik dacht al dat ik die naam van ergens kende, het is de Italiaanse naam voor Mickey Mouse.

En ook wow, een topsnelheid van 45pk :-)
EDIT REDACTIE: typootje, bij deze bijgewerkt ;-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws