Magnussen officieel naar McLaren, Heikki vervangt Kimi

kevin magnussen

McLaren bevestigde de rumoeren in een persbericht. Volgend jaar zal de Deen Kevin Magnussen de plaats van Sergio Perez innemen. Bij Lotus zal Heikki Kovalainen landgenoot Kimi Räikkönen voor de laatste twee races vervangen.

Gisteren maakte Sergio 'Checo' Perez zijn vertrek bij het Britse team officieel bekend in een brief op zijn Twitter account. Kevin Magnussen zal zijn plaats innemen. De 22-jaar oude Deen finishte dit jaar als eerste in de Renault Formula 3.5 reeks. Voorlopig heeft hij nog maar één keer in een Formule 1 wagen gereden tijdens een test in November 2012 in Abu Dhabi. McLaren ziet een toekomst in de jonge Magnussen en geeft hem daarom een kans om zichzelf te bewijzen naast Jenson Button.

Na het nieuws dat Kimi Räikkönen de twee laatste races - Verenigde Staten en Brazilië - zal overslagen wegens rugproblemen had Lotus ook vervanging nodig. Die vonden ze in Kimi's landgenoot Heikki Kovalainen die in 2012 nog bij Caterham reed. Heikki reed al mee in 109 Formule 1 races en behaalde tijdens zijn carrière 1 overwinning (Hungaroring 2008, McLaren) en 4 podiumplaatsen. De kans dat Kovalainen blijft voor het volgende seizoen is echter klein.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 20:21
afbeelding van Quin

Zoals ik zei in de post over Perez, ik vind het vertrek van Perez maar louche :D.

Ok, hij heeft in het begin van het seizoen agressief en bij momenten onvolwassen gereden, maar die kerel heeft echt wel talent en moet gewoon nog wat gevormd worden. De laatste races ging het in ieder geval al veel beter.
De beslissing om Perez met al z'n talent en geld op straat te zetten na 1 jaar, om dan een rookie met minder ervaring in de plaats te zetten, is best vreemde beslissing, vind ik.

Magnussen heeft zich meer dan bewezen in de Formule Renault, dus hij verdient zeker een zitje, maar het blijft een rookie. McLaren is terug op zoek naar een nieuwe Hamilton, lijkt het.

Daarnaast zeer blij voor Kovalainen! Met de stoelendans kan het zelf zomaar zijn dat hij ineens een plek hier of daar vindt, wie weet.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws