Torro Rost kiest Daniil Kyvat als vervanger voor Daniel Ricciardo

daniil kyvat

Aangezien Daniel Ricciardo volgend jaar het zitje van Webber bij Red Bull overneemt zochten ze bij Torro Rosso een vervanger. Die hebben ze nu verrassend genoeg gevonden in de jonge Rus Daniil Kyvat.

Dat Daniil Kyvat het tweede zitje in 2014 is enigszins verrassend aangezien Antonio Felix da Costa tot nu de favoriet was. Deze talentvolle piloot heeft echter een teleurstellend seizoen in de Formula Renault 3.5 achter de rug wat hem waarschijnlijk de das heeft omgedaan.

Daniil Kyvat is allesbehalve een slechte piloot maar wel eentje met een pak minder ervaring dan da Costa. Kyvat is nog maar 19 jaar en heeft enkel nog maar in de Formula Renault 2.0 en GP3 gereden.

Grootste motivator achter de bessling lijkt ons echter geld (zoals meestal wel het geval is). In 2014 zien we immers de eerste Russische GP, en een Russische piloot onder de vleugels van Red Bull helpt dan ook immens voor de supporters en de sponsors.

Wij hopen dat Kyvat alvast geen nieuwe Maldonado of dergelijke zal worden. In het begin iets teveel crashes maken door roekeloosheid en je graakt nooit meer van die stempel af, zelfs niet als je echt talent hebt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:57
afbeelding van Quin

Kimi heeft ook heel wat raceklassen overgeslagen alvorens in de F1 te geraken, maar ik weet niet of deze Rus van dezelfde kwaliteit is :).

Hij zal wel kunnen rijden, maar z'n nationaliteit is voorlopig z'n belangrijkste 'kwaliteit'. Aan hem om het tegendeel te bewijzen dat er meer in zit.

Vandoorne was naar eigen zeggen ook in de running voor dat zitje, trouwens.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws