Videotip: Volkswagen pakt eerste, vijfde en zesde plaats in rally van Sardegna

sardegna volkswagen wrc

Dat Volkswagen domineert in de WRC dit seizoen is nog licht uitgedrukt. Met hun Polo R WRC pakten ze reeds 4 van de 6 overwinningen. Tijdens de eerste dag van de rally van Sardegna in Italië pakten ze zowel de eerste, de vijfde als de zesde plaats in.

De dag begon echter ongelukkig voor veel top-piloten. Zo reed Jari-Matti Latvala zijn band helemaal aan flarden door de scherpe stenen die uit de weg omhoog staken. De Rus Castelsardo van het Qatar M-Sport (Ford) WRC team had eveneens een spectaculair accident in zijn Fiesta RS waarbij de wagen overkop vloog. Gelukkig bleven beide piloot en co-piloot ongedeerd.

Gelukkig voor Volkswagen won Sebastian Ogier samen met zijn co-piloot Ingrassa drie stages (SS1, SS3, SS6) waardoor hij na 147,12 race-kilometers een leiding heeft van 46,6 seconden op de tweede plaats van Mikko Hirvonen (Citroën WRC).

Om deze succesvolle dag te vieren smeet Volkswagen dit indrukwekkend filmpje van hun Polo R WRC's online. Zin in wat modern rallyplezier? Zeker bekijken dan. Let ook op de compleet vernielde band van Latvala.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws