Alcoholslot blijkt een flop

Sinds begin december vorig jaar is de wet op het alcoholslot van kracht. Een politierechter kan daarbij een veroordeelde opleggen om een alcoholslot in zijn wagen te laten installeren. Daarbij moet de bestuurder telkens blazen alvorens hij de wagen kan starten. Na negen maanden blijkt nog geen enkele keer het alcoholslot geïnstalleerd te zijn. De eerste aanvraag voor de homologatie van zulk een slot kwam pas half juni binnen bij de F.O.D. Economie.

De goedkeuring daarvan kan nog enkele maanden in beslag nemen. Bij de invoering van het alcoholslot werd deze maatregel gezien als

dé manier om dronken chauffeurs - die reeds eerder veroordeeld zijn voor gelijkaardige feiten - ervan te weerhouden om het stuur ter hand te nemen. Politierechters zijn ook niet geneigd om de maatregel op te leggen, om dat het systeem volgens hen te duur is. De installatie ervan kost algauw 1.500 euro maar kan worden afgetrokken van de boete die de rechter oplegt. Slechts twee politierechters legden een alcoholslot als straf op; in Ieper en Verviers. Ook de centra waar de bestuurders heen moeten voor de opvolging van hun straf zijn nog steeds niet goedgekeurd.

Via: HLN

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws