Meer flitsboetes op snelwegen in 2010

De federale politie maakte in hun jaarverslag bekend dat er steeds meer snelheidsovertredingen op de snelweg worden geregistreerd. Voor 2010 gaat het in totaal om 807.823 geregistreerde snelheidsovertredingen, 8,2 procent meer dan het jaar ervoor. Te snel rijden is volgens de federale politie één van de voornaamste oorzaken van dodelijke ongevallen. In 209 vielen nog 153 doden op snelwegen, in 2010 waren dat er 78. Om die reden hield de politie vorig jaar meer flitscontroles, zowel via vaste flitspalen als met mobiele radars.

Gevolg daarvan is dus de fikse stijging van het aantal vaststellingen op snelwegen of gelijkgestelde wegen. Naast meer snelheidscontroles hield de federale politie ook meer alcoholcontroles (meer dan 220.000 gecontroleerden). Het percentage positieve tests daalde van 3,7 tot 2,6 procent.

Bron: FedPol via HLN

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Vroeger Mini nu RS ... dingene 00:28
afbeelding van Vroeger Mini nu RS ... dingene

En de meeste doden op de autosnelwegen vind men terug oneder ne cammiong ... daarom moet er meer geflitst worden.
Leuk hé, rijdt ge toevallig 131 per uur (-7) is dan 124 en moogt ge weeral 50 of 70 euro dokken!

Vroeger Mini nu RS ... dingene 00:29
afbeelding van Vroeger Mini nu RS ... dingene

Rijdt ge dan al nekker 'tnegenteg op teerste vak loopte kans da ze u vanonder ne cammion kunnen schrepen ... . Stoemme flikken (de bazen hé niet de agenten).

Pieter Aertgeerts 09:28
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Controles vind ik niet meer dan goed. Al ben ik meer fan van mobiele controles die alles controleren. Drugs, drank, wapens, snelheid, paspoort. Ik ben de naam van het programma vergeten (police control?) op één over de Britse politie. Love it, hoe zij het aanpakken.

Yvesw 12:06
afbeelding van Yvesw

Ik erger mij inderdaad ook mateloos aan de idioten op de baan, maar mensen die 160 op een autostrade rijden, daar heb ik mij eigenlijk nog nooit aan geërgerd. Ik heb meer iets tegen mensen die een onveiligheidsgevoel creëren op gewone wegen bv. Veel te snel rijden in een zone 50, constant onnodige inhaalmanoeuvres uitvoeren, driften op een rotonde tijdens het spitsuur (true story!), eigenlijk gewoonweg mensen die zich niet aanpassen aan het verkeer op dat moment...

En o.t. Het is niet omdat er meer snelheidsovertredingen worden vastgesteld dat er meer snelheidsovertredingen gebeuren. Het is van alle tijden.

@Wax: Maar erger je je dan vooral aan hun snelheid of aan het feit dat ze ongelooflijk idioot rijden? (constant links/recht laveren, bumperkleven,...)

Karel 12:44
afbeelding van Karel

het echte gevaar zijn idd de wegpiraten, die haal je er alleen af met snelwegpolitie, flitspalen houdt zo'n mannen niet tegen, ze hebben toch genoeg middelen om die te omzieilen

Kenny 13:34
afbeelding van Kenny

Ik sluit me ook aan bij Yvesw, ik heb niets tegen mensen die me tegen 160 inhalen, zolang de omstandigheden het toelaten. Als de omstandigheden het toelaten rijd ik zelf ook wel wat vlotter... Maar die bumperklevers of zwalpers moeten er inderdaad uit.

Er werd het laatste jaar ook veel meer geflitst, en vooral langs werkzaamheden (70 km/u) met het logische gevolg van meer bekeuringen. Het is niet dat we sinds vorig jaar opeens allemaal te snel rijden...

Vroeger Mini nu RS ... dingene 17:30
afbeelding van Vroeger Mini nu RS ... dingene

Waxweazel: Zijt gij ne commisaries van de polies ? :-)
Gijj zijt dus nog nooit geflitst of zo ?

Kvindt u reactie meer dan kortzichtig !

Techno Patat 23:10
afbeelding van Techno Patat

ik clio rs rijder: ik volg waxweazel hoor, heb jij net een boete gekregen ofso? Want ik vind het flitsen personelijk ook niet slecht. Die boetes aan 4 km/u zijn inderdaad ergerlijk, maar die piraten die hun snelheden aan geen kanten aanpassen moeten er vantussen...

en over die vrachtwagens: ga zelf maar eens een tijdje mee met een vrachtwagen of rijd zelf eens, dan ga je plots helemaal anders denken! Ik verbaas me er nog dagelijks over dat niet elke vrachtwagenchauffeur een rubberband op z'n vrachtwagen zet zodat hij niet 1000 keer moet remmen per dag voor een idiote autorijder die denkt van er nog snel eventjes tussen te schieten, of van die vrachtwagen snel voorbij te rijden! Hetzelfde verhaal met een tractor! hoeveel keer ik al niet in de ankers mocht omdat automobilisten een tractor zien en denken: die rijdt toch maar 25/u! terwijl ik toch wel afkom aan 60 hoor...

Ik pleit voor meer undercover wagens om de mensen die Yves zo goed weet te beschrijven er uit te halen! Flitsers zijn misschien niet helemaal onnuttig, maar er zijn inderdaad meer dan genoeg manieren (al dan niet gratis) om ze te omzeilen. Undercoverwagens daarentegen halen de ongemanierde en onaangepaste rijders er wel beetje bij beetje uit.

Vroeger Mini nu RS ... dingene 23:58
afbeelding van Vroeger Mini nu RS ... dingene

Ah Techno: Ik krijg gemiddeld 2 boetes per jaar aan 10 per uur teveel ofzo.
Zoals je al kan denken met die RS rij ik soms wel een beetje véél meer teveel ... maar je moet een beetje weten waar hé.
Persoonlijk vind ik mezelf veiliger aan 200 per uur op een quasi lege autostrade dan de gemiddelde randdebiel met z'n A4 of 3-serie die aan 130 per uur 3 meter achter mij komt hangen. Ik heb nu ongeveer 1,000,000km (auto/moto) zonder accidenten en ontdek nog af en toe de foutjes die ik maak, dit in tegenstelling tot velen die denken dat ze foutloos rijden.
Dat van die vrachtwagens begrijp ik maar al te best en er zitten weinig idioten tussen (tzou anders in orde zijn), spijtig genoeg wanneer je in de buurt van Antwerpen komt moet je met je wagen 2 km op voorhand naar het eerste vak want als je wat later wil invoegen tussen de camions laten ze je er soms maar met veel moeite tussen. Tot ergernis van de camioneurs ... tsja dan denk ik toch 'King of the road op z'n boers".
Anyway, ik probeer deftig in te voegen want zo 30 ton achter uw kont meeslepen is nie simpel en veel respect daarvoor.

PS. Als je m'n eerste post leest ... waaruit concluderen jullie dan dat ik wegpiraterij promoot zoals Waxweazel feitelijk insinueert?

Techno Patat 16:02
afbeelding van Techno Patat

We concluderen niet dat jij wegpiraterij promoot, gewoon dat de politie die wegpiraten er uit krijgt door te flitsen. En als wij van die verschrikkelijk hatelijke boetes moeten krijgen voor 5 km/u te veel dan ga ik luid vloeken, maar achteraf inzien dat het nodig is om ook die 200+ op volle autostrade's er uit te halen!

En lees nu eens zelf je eerste 2 reacties: je moet toch toegeven dat die eerder van een 15 jarige komen dan van iemand die (wow!) 1.000.000 ongeval loze km's heeft.
Ik kan dat niet zeggen :'(!
1x een Jaguar die in m'n kont hing, en ik in m'n spiegel kijken naar die Jag en ondertussen net te laat zien dat de auto voor me vertraagd.
En een tweede vorige week op reis in Engeland! Op de eerste dag een auto uit het niets in m'n zij! En de getuige stond me daar uit te maken voor al dat lelijk en schoon was, dus heb ik uit vrees voor eigen leven maar fout toegegeven -.-.

Ikzelf rijd ook wel eens 180, maar enkel als ik weet dat er bijna niets kan mislopen: lege baan voor mij, goed verlicht etc etc... Maar je zou eens moeten weten hoeveel ZOTTEN ik 's nachts tegenkom op weg naar m'n werk... Ik rijd niet voor niets in een stevige Volvo! Ik heb minstens 1x per week echt schrik voor m'n leven bij het tegenkomen van iemand... En die mannen moet je nu eenmaal er uit kunnen filteren. En dat gaat enkel door het pesten. Jammer voor ons, maar op lange termijn hopelijk goed!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws