Auto-abonnementsbedrijf ":Dribe" richt pijlen op België

Dribe belgie informatie

Deense start-up :Dribe heeft plannen om zijn auto-abonnementsformule naar België te brengen. Daarmee kan je all-in een rist verschillende auto's huren per 30 dagen, zonder fysiek contact van een tussenpersoon. De éne maand een compacte EV en de andere maand een ruime stationwagen met verbrandingsmotor nodig? Dan kan :Dribe wel eens je favoriete app worden!

Geen tekort aan auto-abonnementsdiensten in België. Zo heb je enerzijds aanbieders zoals Poppy die een auto per gebruik verhuren en anderzijds merken zoals Lynk&Co waar je op maandbasis een model huurt. Deense start-up :Dribe wil het beste van beide werelden verzoenen. Zo kan je per maandbasis een auto huren, maar kan je wel kiezen uit een riant aanbod van modellen. Daarenboven gebeurt alles digitaal, zonder tussenkomst van een fysieke contactpersoon.

Gezocht: automerk

Dribe zal het :Dribe-concept en -IT-platform uitrollen in België. Via een uitgebreide applicatie op je smartphone kan je daardoor compleet contactloos een abonnement afgaan bij :Dribe. Heb je een auto gekozen uit de lijst? Dan toont de app op welke locaties de auto te vinden is. Ontgrendelen van het voertuig gaat via de smartphone, waarna de sleutel simpelweg in het handschoenkastje ligt voor de rest van het gebruik. Via "Gamification" wil :Dribe loyale en betrouwbare klanten belonen met bijvoorbeeld een gratis kuisbeurt.

Dribe belgie informatie

Volgens Dribe past het dynamisch en dichtbevolkte grondgebied met stedelijk karakter van België perfect bij het :Dribe concept. Eén petieterige detail nog, de Deense start-up is in België nog op zoek naar een autodistributeur in België die mee in het verhaal wil stappen. Gezien de Volkswagen importeur D'Ieteren in België al eigenaar is van Poppy, moet je hoogstwaarschijnlijk niet meteen VW's en Skoda's verwachten. Astara (met Hyundai, MG en Suzuki in handen) lijkt een logische keuze. Al zijn er nog geen tekenen dat ze toehappen in het verhaal.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws