BMW M4 facelift: meer vermogen onder de kap (2024)

BMW M4 facelift 2024 info

BMW geeft de M4 Coupe en Cabrio een opfriskuur. Die krijgen de visuele updates van de eveneens vernieuwde reguliere 4 Reeks Coupe en Cabrio én pakken uit met wat extra vermogen. Al schuilt er een addertje onder de kap...

De huidige M4 wordt volgens sommigen wel eens de beste sportwagen van het moment genoemd. En eerlijk? Heel ver zullen ze er niet vanaf zitten. Met dank aan de perfecte symbiose tussen absurde performantie en dagdagelijkse bruikbaarheid. De M4 Coupe en Cabrio worden per 2024 nog wat beter. Kijk maar even mee.

Stickerfeest

Laten we snel even over de optische wijzigingen gaan. Want die zijn zo subtiel dat je al een trampstamp van BMW M op je lichaam moet hebben om het verschil te zien. De lichten krijgen voor- en achter een nieuw signatuur. Terwijl je voortaan ook M Design graphics op je motorkap en kofferklep kan kleven. Doe dat maar niet...

BMW M4 facelift 2024 info

Naast stickers zijn er zoals vanouds ook nog het M Carbon pack en het M Race Track pack. Daarnaast kan je ook nog verdwalen in de M Performance Parts-catalogus. Nu goed, jullie zijn hier om te weten hoeveel extra pk's BMW uit de M4 puurt.

Wegrijden van M2

Zoals voordien gebruiken Coupe en Cabrio de 3-liter zes-in-lijn turbobenzine. Die is in de basis 480 pk en 550 Nm sterk. Ga je voor de M4 Competition (zoals het gros van de klanten), dan krijg je nét zoals voordien 510 pk en 650 Nm koppel. Hier komt echter het addertje: opteer je voor de xDrive vierwielaandrijving op de M4 Competition, dan voert BMW het vermogen op tot 530 pk. Het koppel van 650 Nm blijft identiek.

BMW M4 facelift 2024 info

Je krijgt dus meer pk's in de opgefriste M4... maar enkel als je voor de versie met vierwielaandrijving gaat. Het resultaat is evenwel een sprint naar de honderd van 3,5 seconden voor de M4 Competition xDrive Coupé, waardoor de M4 wat verder weg wil rijden van de BMW M2 die stiekem dezelfde fundamenten gebruikt, maar het houdt bij achterwielaandrijving en een handbak (of automaat).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws