BYD: Na Atto 3 komt... Atto 2!

BYD ATTO 2 info belgie

De lak van de Europese Seal U is nog niet droog of BYD plot al een nieuweling in de line-up. Die gaat hoogstwaarschijnlijk door het leven als de Atto 2 en zal het opnemen tegen pakweg een MG ZS EV, Peugeot e-2008 en - waarom ook niet - Volvo EX30.

Waar Tesla teert op een beperkt aanbod om zijn volumes te halen, gaat EV-gigant BYD de andere kant op. Door klanten een ruimte keuze aan modellen voor te leggen moet er een BYD voor iedereen zijn! Na Atto3, Han, Tang, Seal, Seal U en Dolphin is het binnenkort tijd voor de Atto 2!

Kruisbestuiving

Die Atto 2 zou vanaf maart in China de verkoop in gaan onder de naam Yuan UP. Daarmee is dit het kleine broertje van de Yuan Plus die je bij ons kan kennen als de Atto 3. Tegen 2025 wordt hij alvast in Europa verwacht. Met zijn lengte van 4,31 meter mag je dit zien als het SUV-broertje van de Dolphin, BYD's kleinste in de line-up. Volg je nog?

BYD ATTO 2 info belgie

Visueel krijgt de "Atto 2" evenwel een geheel eigen designtaal. Het is geen te heet gewassen Atto 3 maar ook geen opgepompte Dolphin. Zie het eerder als een kruising tussen beiden. Echt spannend oogt hij niet, maar de compacte crossover mikt vooral op budgetbewuste klanten. Prijzen zijn er nog niet maar gok dat die starten rond de 30.000 euro.

Bescheiden specs

Onderhuids rolt deze Atto 2 op de fundamenten van de Dolphin, het e-Platform 3.0. Verwacht je daardoor aan gelijke specs. Dan hebben we het over een elektromotor op de vooras van 85 of 176 pk en een accu van 32 kWh of 45 kWh. Flitsend is dat niet, maar hiermee wil BYD de prijs laag houden. Zoek je het wat straffer bij BYD? Dan heeft het sinds kort de Seal U voor je in petto. Daarvan verschijnt binnenkort een eerste test op je favoriete autowebstek!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws