Jaguar F-TYPE COLLECTOR’S FIFTY: Belgische ode aan V8... met viercilinder

Jaguar F-Type Collector's Fifty info belgie

Het pensioen voor de huidige Jaguar F-Type en de Jaguar V8 in het algemeen is nakende. Om dat niet in mineur te vieren lanceert Jaguar Belux de F-Type Collector's Fifty, een tot 50 stuk gelimiteerde editie waarmee je meteen een ticket krijgt tot de Heritage Tour richting de champagnestreek in Frankrijk. Toch sluimert er een geheim onder de kap.

Moest je onder een steen hebben geleefd: Jaguar stopt met de V8, waardoor het Britse merk in één adem de F-Type mee op pensioen stuurt. Een elektrische opvolger zou al klaar staan in de coulissen, maar eerst wil Jaguar Belux nog 50 exemplaren slijten van het huidige model. Daarvoor tovert het de "Collector's Fifty" uit haar hoed. Wie gehoopt had dat die met knetterende V8 komt, die is er evenwel aan voor de moeite.

Met trip naar Frankrijk!

De F-Type Collector's Fifty is in de basis namelijk een R-Dynamic met 300 pk sterke 2-liter viercilinder en specifieke aankleding. De oplage wordt beperkt tot 50 stuks. 35 exemplaren zijn een Coupé en bij amper 15 stuks mag het dak er af. Van de Coupé modellen zullen er 25 worden gebouwd in British Racing Green en 10 in Eiger Grey, telkens met Tan Windsor lederen interieur. Van de 15 Convertible modellen zullen er 10 worden gebouwd in British Racing Green en 5 in Eiger Grey, telkens met Tan Windsor lederen interieur en zwarte kap.

Jaguar F-Type Collector's Fifty info belgie

Omdat Jaguar weet dat het sommige klanten niet over de streep kan trekken met de motor voorin, wil het verleiden op een andere manier. Want de aanschaf van zo'n Collector's Fifty is je ticket voor de Collector's Fifty Heritage Tour, een tweedaagse luxereis in de Franse Champagnestreek richting de kelders van champagnehuis Veuve Clicquot met een stop bij het Circuit van Reims-Gueux en een diner en luxueuze overnachting in het Royal Champagne Hotel met Michelinster. Wat zo'n ticket moet kosten? 79.950 euro als je voor de Coupé gaat en 84.950 euro als je liever met je haren in de wind zit.

Jaguar F-Type Collector's Fifty info belgie

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws