Doek valt over Mazda6 (2024)

Mazda6 opvolger info

Het is een treurige dag voor fanaten van de Mazda6 sedan en Wagon, want in april komt de productie ten einde. In de toekomst zal het Japanse merk de focus verleggen naar crossovers, SUV's en uiteraard de MX-5.

Het is ondertussen een kranig oudje, de huidige Mazda6. Want in 2012 werd het doek van de derde generatie getrokken. Het pensioen is nu echt wel nakende, want dit jaar komt de productie voor de wereldwijde markt tot stilstand. Waardoor het over-en-out is voor de Mazda6 Sedan en Wagon, want een rechtstreekse opvolger voorzien de Japanners niet.

CX neemt fakkel over

Mazda heeft nooit echt een reden gegeven waarom er geen vierde generatie van de Mazda6 komt, al moet je geen geleerde zijn om daar een antwoord op te kunnen formuleren. Sinds 2012 is de wereld massaal op de SUV en crossovers gevlogen. Waardoor daar dus de winst valt te behalen. De laatste nieuwe auto's die Mazda lanceerde? Dat waren de MX-30, CX-30 en CX-60. Je weet wel, SUV's. Daarnaast staat er ook nog een CX-80 op de planning voor Europa, een nóg grotere SUV.

Mazda6 opvolger info

Toch is er nog één lichtpuntje voor liefhebbers van de Japanse sedan, want in de wandelgangen doet het gerucht de ronde dat Mazda bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe achterwielaangedreven sedan. Al spreekt datzelfde gerucht al jaren over een nieuwe sportwagen met wankelmotor en een elektrische opvolger van de MX-5. Met een korrel zout te nemen dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws