Jeep Recon is elektrische Ford Bronco, dit jaar nog in België

Jeep Recon info 2024 belgie elektrisch

Jeep heeft zichzelf het doel voorop gesteld om leider te worden in het segment van elektrische offroaders en SUV's. Om die stelling kracht bij te zetten lanceert het dit jaar nog een productieversie van de Recon concept. Een volbloed offroader die je mag zien als het elektrisch alternatief voor de Ford Bronco.

De elektrische Avenger een anomalie in de line-up van Jeep? Denk opnieuw! Want de Amerikaanse offroadspecialist maakt zich - onder de vleugels van Stellantis - op voor een elektrische toekomst. Met een roedel EV's. Deze Recon kan daar wel eens de meest interessante van worden. Niet zozeer qua populariteit, wel qua coolheidsfactor.

Bronco zonder de BIV

Want kijk, wij houden net zoveel van de Ford Bronco als de volgende gast, maar bijna 13.000 euro aan inschrijvingskosten en een jaarlijkse rijtaks van meer dan 1.000 euro in Vlaanderen? Da's compleet van de pot gerukt. Jeep biedt nu misschien wel dé oplossing met deze Recon. Een auto met de pootafdruk, kunde en looks van een Bronco maar dan volstrekt elektrisch.

Jeep Recon info 2024 belgie elektrisch

Echt veel weten we momenteel nog niet over deze knaap. Buiten dat hij net zoals de Bronco vooral toegespitst is op offroad-rijden tot de deuren er vanaf vliegen! Nu ja, je kan ze er ook zelf afvijzen natuurlijk. Gezien Jeep consequent de term 4Xe-gebruikt in de communicaties weten we dat twee elektromotoren deel zullen uitmaken van de aandrijflijn.

Meer in de pijplijn

Batterijen en vermogen? Da's momenteel nog gissen. Al zal je niet heel lang moeten wachten. Nog dit jaar zal Jeep deze Recon lanceren, samen met de elektrische Wagoneer S (denk luxesloep à la Audi Q8 e-tron) en een gepeperde versie van de elektrische Avenger. Daardoor bestaat de line-up van Jeep plots voor bijna 50% uit elektrische voertuigen. Dat hadden we - eerlijkheidshalve - nooit verwacht van de Amerikaanse constructeur.

Jeep Recon info 2024 belgie elektrisch

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws