Jeep Gladiator mag op Europees pensioen: FarOut Final Edition (2023)

Jeep Gladiator Final Edition 2023

Na amper 3 jaar trekt Jeep alweer een streep door zijn Gladiator op Europese bodem. Volgens het Amerikaanse merk om zo beter te kunnen focussen op elektrificatie, in de wandelgangen wordt vooral de teleurstellende verkoop aangehaald. Hoe dan ook, de FarOut Final Edition mag zich nog even in de markt zetten als afscheidsmodel.

Hoewel de hele wereld (lees: Amerika) reikhalzend uitkeek naar een pick-up van Jeep, werd de Gladiator niet het verhoopt succes. Dat had niet zozeer te maken met het gebrek aan kunde - het is tenslotte een verbouwde Wrangler - wel met de korte aandachtsspanne van de huidige mensheid. Want toen Jeep het doek van de Gladiator trok in 2019, was Ford de wereld al aan het ophitsen met de Bronco. In Europa is het daardoor alvast over and out voor de Gladiator.

Extra luidsprekers!

Daardoor verdwijnt de Amerikaanse pick-up al na 3 jaar van onze markt (in België was het wachten tot 2021 op de Gladiator). Al doet hij dat niet zonder slag of stoot. Want het einde wordt gemarkeerd met de FarOut Final Edition. Die baseert zich op de Overland-uitvoering en krijgt wat extra goodies zoals zwarte velgen van 18-duim en een geluidssysteem van Alpine met 9 luidsprekers. Een FarOut-badge op de achterklep maakt duidelijk dat het hier gaat over een afscheidsmodelletje.

Onderhuids teert deze uitvoering op de 3-liter V6 turbodiesel van 264 pk en 600 Nm en de automaat met acht verzetten. Uiteraard is er ook het nodige differentieelwerk (en een reductiebak) aanwezig voor het betere offroadwerk. Jeep vraagt minimaal 77.900 euro voor deze finale editie. Met nog enkele maanden in 2023 is snel zijn dus de boodschap.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws