Dit kost de Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 (2022)

Alfa Romeo Tonale plug-in Q4 prijs belgie info

Al van bij de lancering begin dit jaar liet Alfa Romeo weten dat de Tonale een plug-invariant zou krijgen. Die is nu boven de doopvont gehouden als Tonale Plug-In Hybrid Q4 en krijgt een systeemvermogen van 280 pk gekoppeld aan een lage CO2-uitstoot.

De Tonale lijkt zich in een sneltempo op te werken als het meest succesvolle model van Alfa Romeo. Niet moeilijk natuurlijk, want de Italiaan heeft alles mee: een knap design, gegeerde SUV-proporties en - laat ons eerlijk zijn - het momenteel laagste prijskaartje van alle Alfa's. Het gamma van de Tonale wordt nu versterkt door een plug-inhybride. Eentje die luistert naar de naam Plug-In Hybrid Q4.

Sexy slang

Heel sexy mag die naam dan wel niet zijn naar Alfa-normen, het design is dat wel. Toegegeven, veel afwijken van het design van de reguliere Tonale doet het niet maar kijk eens naar de "gestekkerde slang" op de zijruit achteraan. Fraaie details die enkel Alfa Romeo kan verzinnen.

Alfa Romeo Tonale plug-in Q4 prijs belgie info

Nu goed, je bent hier waarschijnlijk voor de specificaties. Wel, de Tonale Plug-In Hybrid Q4 koppelt een 180 pk sterke 1.3-liter viercilinder turbobenzine op de vooras aan een elektromotor van 120 pk op de achteras. Goed voor een systeemvermogen van 280 pk. Dankzij de accu van 15.5 kWh kan de Tonale een elektrisch normverbruik van 80 kilometer laten opteken waardoor de CO2-uitstoot daalt naar amper 26 g/km en het brandstofverbruik amper 1.14 l/100 km bedraagt. Opladen kan je de accu aan 7,4 kW AC.

De prijs?

Het resultaat is de snelste der Tonale's. Zo sprint deze plug-in in amper 6.2 seconden naar de honderd. Met dank aan de vierwielaandrijving natuurlijk waarbij de verbrandingsmotor de voorwielen en de elektromotor de achterwielen aandrijft. Die set-up moet ook een positieve impact hebben op het rijgedrag. Want bij het vloeren van het gaspedaal stuurt de elektromotor meteen zijn volledige 250 Nm koppel naar de achterwielen voor een viriel rijgedrag.

Alfa Romeo Tonale plug-in Q4 prijs belgie info

Naast de snelste der Tonal's is deze Plug-In Hybrid Q4 ook de duurste, met een vanafprijs van 53.000 euro. Om de pijn wat te verzachten lanceert Alfa een lanceringseditie. Die Edizione Speciale ziet zijn prijs dalen naar 51.000 euro. Snel zijn is dus de boodschap!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws