Lekker retro: bestel je Porsche nu met '90s-laklaag

Porsche Maritime Blue, Mint Green, Rubystar Red

Met het Paint To Sample-aanbod van Porsche krijg je al sinds een paar jaar de keuze uit ontelbare iconische lakkleuren. Daar voegen de Stuttgarters nu een aantal tinten aan toe, en als je de jaren '90 nog gekend hebt komen die je ongetwijfeld bekend voor.

Of je het nu wil of niet: de '90s zijn terug helemaal in. Dat merk je niet alleen aan de omtrek van de broekspijpen en de middenscheiding in de haartooi van je kroost, maar ook aan Porsches gamma aan lakkleuren. Ze halen namelijk een paar tinten uit de oude doos, en wanneer je die naast elkaar plaatst krijg je onverbiddelijk flashbacks naar de felgekleurde nylon-trainingspakken van weleer.

Meer dan 160 tinten

Onder de kleuren die Porsche toevoegt vinden we namelijk Maritime Blue, Rubystar Red en Mint Green. Die sierden zo’n 30 jaar geleden de catalogus van de 911 van het type 964 maar vielen daarna uit de gratie van het grote publiek. Nu zijn ze terug, en dat brengt het aantal beschikbare kleuren voor de Porsche 911 en 718 op meer dan 100, voor de Panamera, Macan en Cayenne op ongeveer 50 en voor de Taycan op 65.

Porsche 911 Riviera Blue

Porsches Paint To Sample-gamma telt in totaal meer dan 160 tinten, die je allemaal kan ontdekken op de website van de fabrikant. Er is zelfs een verslavende “random colour”-knop die je ze één voor één, in willekeurige volgorde, voorschotelt op je favoriete model. Let wel op: je Porsche in één van de iconische tinten laten spuiten kost al snel 10.000 euro…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws