Renault zegt adieu tegen diesel

Renault Diesel 2025

Het Franse Renault is het laatste automerk dat te kennen geeft geen geld meer te steken in een nieuwe generatie dieselmotoren. De huidige dCi's van het merk zullen zo lang ze nog kunnen voldoen aan de strikte normen in productie blijven, daarna is het gedaan. Dit kan al ten vroegste in 2025 het geval zijn.

Partner Nissan maakte de beslissing al eerder, nu volgt ook Renault. Waardoor Renault na onder andere Nissan, Audi, Volkswagen, Volvo, Lexus, Mitsubishi en Lexus het laatste automerk is dat besloten heeft geen geld meer te steken in een nieuwe familie dieselmotoren. Dat wist opperhoofd Lucas de Meo (voordien CEO van Seat) te zeggen.

Tot het lontje uit gaat

Of dat wil zeggen dat Renault per direct stopt met de verkoop en productie van dieselmotoren? Nee. Zo zal het haar huidige generatie dieselmotoren nog zo lang mogelijk in leven houden. Kunnen die dCi's - met minimale kosten - voldoen aan de Euro 7-norm die vanaf 2025 in voegen gaat, dan blijft de diesel nog bestaan. Al is het maar de vraag of de huidige dCi-motoren tegen 2025 hun NOx-uitstoot met nog eens de helft kunnen doen dalen. Lukt dat niet, dan kan de diesel wel eens binnen 4 jaar uitgefaseerd zijn bij Renault.

Of dit voor een gigantische schok zal zorgen bij de klanten? Dat zal al bij al meevallen. Zo zijn nu al enkel de Mégane, Talisman en Espace nog beschikbaar met diesel bij Renault - zonder twijfel voor de leasingmarkt. Alle andere modellen teren op benzinemotoren. Dochtermerk Dacia volgt trouwens ook deze keuze (gezien het de motoren van Renault gebruikt). Daar kan je momenteel enkel nog de Lodgy en Duster krijgen met een dieselmotor.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
JL 12:13
afbeelding van JL

"Zo zijn nu al enkel de Mégane, Talisman en Espace nog beschikbaar met diesel bij Renault - zonder twijfel voor de leasingmarkt." En gingen de Talisman en de Espace niet verdwijnen uit het gamma?

Menck 13:32
afbeelding van Menck

Ook de Traffic en de Master hebben nog steeds een dieselmotor, hoor.

Brecht Schatteman 21:29
afbeelding van Brecht Schatteman

De trafic en master zijn lichte vracht, dit artikel gaat over personenwagens. Renault zal er wel voor zorgen dat na 2025 nog altijd diesel camionette beschikbaar zijn. Wat ze Nu aankondigen is eerder een PR stunt om te testen of er veel consumenten problemen hebben met het verdwijnen van diesel uit het gamma personenwagens. Kijk naar Toyota, zij hebben ook groots aangekondigd om geen diesel motoren meer te verkopen vanwege de superioriteit van hun hybrides, maar hun lichte vracht blijft puur diesel, met pas nu recent een elektrische versie die de dealers niet willen verkopen.

Waxweazel 08:38
afbeelding van Waxweazel

Dan ben ik benieuwd of de personen varianten van de Trafic en Master (als die er is?) ook nog diesel zullen hebben of overschakelen op hybrid of zelfs full EV.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws