Goedkoopste nieuwe Porsche is... een fiets (en kost nog steeds 8.200 euro)

Porsche eBike Sport and eBike Cross price prijs

Bij de onthulling van de heerlijk gestileerde Taycan Cross Turismo sprak Porsche van een special ontwikkelde fietsendrager. Nu lanceert het merk ook twee fietsen om op die drager neer te poten: de eBike Sport en eBike Cross met een prijskaartje van minimaal 8.200 euro.

De verkoop van elektrische fietsen zit serieus in de lift. Dat het dan niet enkel meer gaat om klassieke heren- of damesfietsen met een extra hulpaccu mag wel duidelijk zijn. Tegenwoordig kan je zelfs volbloed donwhill-fietsen krijgen met een elektromotor. Porsche springt mee op de trend en lanceert twee elektrische fietsen... geloof het of niet.

Leuk speelgoed

Specifiek gaat het over de eBike Sport en eBike Cross, twee fietsen die elk een andere doel vervullen maar evenwel frame, technologie en batterij delen. Het verschil tussen Cross en Sport zit 'm dan ook in de ruigere banden en de hydraulisch verstelbare zadelpen van Crankbrothers voor de Cross. Crankbrothers is trouwens niet het enige bedrijf waarmee Porsche in zee gaat. Zo is de aandrijflijn van Shimano (zowel motor als versnellingssysteem), komen de remmen en voorvork van Magura en de achterschokdemper van Fox.

Porsche eBike Sport and eBike Cross price prijs

Het resultaat zijn twee leuke speeltjes voor de rijken der aarde. Niet in het minst omdat fietsen van klassieke fietsmerken (denk Canyon, denk Trek maar evengoed Nukeproof) voor een stuk minder geld vaak straffere prestaties voor kunnen leggen. O ja, over geld gesproken: de eBike Sport kost minimaal 10.200 euro, de eBike Cross dan weer 8.200 euro. Goed nieuws evenwel! De pedalen zijn inbegrepen. Kijk, aardig van Porsche, toch?

Porsche eBike Sport and eBike Cross price prijs
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws