BMW derde maand op rij marktleider in België

Auto inschrijvingen belgie jan maart 2021

Voor het eerst in de geschiedenis van het merk in België was BMW drie maanden op rij marktleider in aantal inschrijvingen van nieuwe wagens. Waardoor 2021 nu al een topjaar lijkt te worden voor het Duitse premiummerk. Hoe het met de andere automerken is gesteld?

Vorige maand wisten we al te vertellen dat BMW het opvallend goed aan het doen is in België qua inschrijvingen. Maart brengt daar geen veranderingen in, want voor de derde maand op rij staat het Duitse merk bovenaan in België qua inschrijvingen. Waardoor het een jarenlange winning streak van Volkswagen weet te doorbreken. Met 12.313 inschrijvingen de voorbije drie maanden van 2021 doet BMW het merkbaar beter dan de eerste drie maanden van 2020. Vergeet trouwens niet dat België vanaf maart 2020 in lockdown ging, waardoor de komende maanden het verschil enkel nog groter zal worden.

Het salon-effect

Oké, BMW op top... maar hoe doen de andere automerken het in België? Wel, stond in februari Volkswagen nog op stek 3, dan heeft het Duitse merk een inhaalslag gemaakt en weet het daardoor over Peugeot te springen. Zowel qua aantal inschrijvingen in maart, als totaalinschrijvingen over de eerste drie maanden. Mercedes blijft met stip/ster op vier staan, terwijl Audi de vijfde plaats blijft verdedigen. Net zoals vorige maand merken we daar bij op dat vooral automerken die het sterk doen in leasing vandaag de dag de vruchten plukken. Hoogstwaarschijnlijk omdat die sector minder corona-gevoelig is. Daar waar de particulier de aankoop van een nieuwe wagen wel eens uit kan stellen.

Of het digitale autosalon van februari geen impact moet hebben op deze cijfers? De realiteit is wat moeilijker. Omdat het hier over inschrijvingen gaat, is dat effect nog niet meteen merkbaar. Extra onderstreept door vertraagde leveringen die de gehele autosector treffen. Deels door een nog in te halen achterstand, deels door een onderdelentekort en deels door een - we zeggen maar iets - geblokkeerd Suezkanaal. Er wordt dus aangenomen dat de verkochte auto's tijdens het "autosalon" pas binnen enkele maanden tevoorschijn zullen komen in deze inschrijvingslijst. Hieronder alvast de top 10 automerken in België.

Inschrijvingen België (januari-maart cumul)

1. BMW - 12.313 ins.
2. Volkswagen - 10.293 ins.
3. Peugeot - 10.216 ins.
4. Mercedes - 8.531 ins.
5. Audi - 6.679 ins.
6. Renault - 6.289 ins.
7. Citroën - 6.115 ins.
8. Opel - 5.761ins.
9. Ford - 5.667 ins.
10. Skoda - 5.434 ins.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jos D. 09:51
afbeelding van Jos D.

De vruchten plukken van het royale subsidiebeleid vanwege de overheid lijkt me een betere vaststelling.

Ruh Ben 14:45
afbeelding van Ruh Ben

Ocharme BMW-bezitters: in het bezit zijn van een wagen van het minst exclusieve merk.
Waar is de tijd dat men fier kon zijn op het rijden met een BMW? Jaren 70? Mijn vader die in die jaren zijn eerste bedrijswagen kreeg: een 318i, eerste generatie. Het model dat onlangs in TopGear nog werd bejubeld. Zalige nostalgie.

this 09:16
afbeelding van this

Voor prestige moet je toch al heel lang niet meer bij BMW zijn? Maar waarom zou je een auto kopen voor een ander? Een auto koop je toch voor jezelf? En met BMW heb je een zeer mooie auto met degelijke afwerking en die ook nog eens goed rijdt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws