Bentley bouwt 200.000e auto

Verschil moet er zijn. Terwijl elders ter wereld pas wordt gevierd als de cijfers over de miljoenen gaan, vieren ze bij Bentley nu pas hun 200.000e productiewagen.

Nog straffer? Sinds 2003 werden 154.396 Bentley's gebouwd in Crewe, dus eigenlijk is het pas sinds de laatste twee decennia dat Bentley aan massaverkoop gaan doen is. Dat is natuurlijk de verdienste van de recente Continentals en de Bentayga SUV. Tegenwoordig worden er 85 wagens per dag gebouwd in de Bentley-fabrieken. Dat was ooit wel anders, want bij de oprichting van Bentley in 1919 werd er nog een stuk langer gedaan bij het ambachtelijk bouwen van de luxevoertuigen.

Voor de gelegenheid haalde Bentley de oudste nog bestaande Bentley er nog eens bij. De EXP2 was eigenlijk een conceptuele auto was slechts eentje van de 44.418 wagens die tussen 1919 en 2002 in Crewe gebouwd werden. Van alle Bentleys die gebouwd werden is tegenwoordig nog een goeie 84 procent op de baan.

Aan de andere kant van de productie staat de Bentayga Hybrid, het 200.000e geproduceerde exemplaar van het Britse merk. Niet voor niets zorgt Bentley ervoor dat nummer tweehonderdduizend een exemplaar is van de goed verkopende Bentayga, en dan nog in zijn meest recente hybride livrei. Die Bentayga Hybrid blijft echter niet in Europa, hij is bedoeld voor een Chinese klant.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws