Eindelijk: eerste Aston Martin DBX van de band gerold

Aston Martin DBX productie start

Voor de verandering kunnen we nog eens goed nieuws brengen over Aston Martin: in de nieuwe fabriek in Wales is eindelijk de eerste DBX van de band gerold. Die SUV moet broodnodig geld in het laatje brengen bij de Britten.

De Britse constructeur Aston Martin heeft al een tijdje zijn hoop gezet op de DBX. De eerste SUV van Aston moet, net als bij andere constructeurs in het luxesegment zoals Bentley, heel wat geld in het laatje brengen en nieuwe klanten naar Gaydon lokken.

Aston Martin zwemt immers al enkele jaren in woelige wateren. Twee jaar geleden trok het bedrijf naar de beurs, maar daar kon het nog geen successen boeken. Vorig jaar was een verlieslatend jaar voor de Britse sportwagenconstructeur, en dit jaar strooide de coronacrisis flink roet in het eten.

Aston Martin DBX productie start

Tel daarbij nog nieuwe investeerders en een wissel van de wacht bij het management, en de Britten snakken naar een zuchtje goed nieuws. Dat komt er nu: vier jaar nadat Aston Martin investeerde in een nieuwe fabriek in Wales, rolt daar de broodnodige moneymaker van de band. “Het enige jammere is dat niet iedereen die voor Aston Martin werkt hier aanwezig kan zijn om getuige te zijn van dit moment”, zegt interim-COO Keith Stanton.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws