Productiestart voor Polestar 2

Polestar 2 production leverdatum

Terwijl de autoproductie wereldwijd tot stilstand komt laat Polestar net nu weten dat het gestart is met de productie van haar 2, de elektrische sedan die het openlijk opneemt tegen de Tesla Model 3. Het Zweedse zustermerk van Volvo is er dan ook van overtuigd dat het tegen deze zomer de eerste exemplaren kan leveren in Europa.

"De wereld maakt een enorme omwenteling mee door de coronaviruspandemie,” aldus Polestar CEO, Thomas Ingenlath. Toch houdt dat het merk niet tegen om de productie van haar 2 op te starten. Of zoals Ingenlath het zegt: "We starten met de productie onder deze uitdagende omstandigheden, met een sterke focus op de gezondheid en veiligheid van onze mensen. [...] Ik heb enorm veel respect voor het hele team!"

China

Maar hoe komt het dat Polestar de productie start terwijl de gehele autoproductie in Europa lam ligt? Simpel, China. Polestar bouwt namelijk geen wagens in Europa, wel in Luqiao in de Chinese provincie Zhejiang. En in China is het leven stilaan terug op bedrijfstemperatuur aan het komen. Goed meegenomen voor het Zweedse merk, want deze zomer had het gehoopt te starten met het uitrollen van de 2. Eerst in Europa, daarna in China en de VS.

Polestar 2 production leverdatum

Die target lijken ze nu te gaan halen. Waardoor we tegen de zomer de eerste exemplaren in ons straatbeeld kunnen ontdekken (als de Corona-storm ook in Europa wat is gaan liggen). In het eerste productiejaar maakt Polestar exclusief met een 408 pk (660 Nm) sterke elektrische aandrijving gekoppeld aan een accu van 78 kWh. Daarmee vecht 'ie met open vizier tegen de Tesla Model 3 Performance. Op termijn komen er verschillende vermogens- en accuversies.

Meer info over de Polestar 2 HIERZO!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws