Beurswaarde Ferrari op 10 miljard euro geschat

marchionne_fca_ferrari

De CEO van Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, zegt in een interview dat hij de beurswaarde van zijn Ferrari op tien miljard euro schat. Het zou daarmee het meest waardevolle merk zijn van de FCA-groep.

Dit jaar nog zal Ferrari naar de beurs trekken. De Italiaanse constructeur van supercars moet de FCA-groep van nieuw cash voorzien om de ambitieuze groeiplannen waar te maken. Sergio Marchionne heeft namelijk een plan ter waarde van 48 miljard euro klaar om per 2018 niet minder dan 7 miljoen auto's per jaar te verkopen.

In totaal zal er tien procent van de aandelen publiek verhandeld kunnen worden. Tachtig procent blijft in handen van de FCA-groep en diens investeerders. Die laatste tien procent is in handen van Piero Ferrari, zoon van oprichter Enzo Ferrari. Hij zegt de aandelen voorlopig gewoon te behouden. In een interview met Bloomberg zegt Sergio Marchionne het totale merk te waarderen op tien miljard euro. Daarmee zou Ferrari zestig procent van de waarde vertegenwoordigen van de gehele groep, inclusief Fiat, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati, enzovoort.

Het Italiaanse merk zal genoteerd worden op de New York Stock Exchange als Nederlands bedrijf met een fiscale huisvesting in Groot-Brittannië. Sergio Marchionne bevestigt wel dat Ferrari in Italië zal blijven en dat het haar belastingen ook in Italië zal blijven betalen, al zullen die belasting erg goed geoptimaliseerd zijn.

Op 13 oktober zou Ferrari naar de beurs gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws